Ki kell sütni az aksit?
Tegnap vettem egy T-mobile Vairy Touch 2-es telót.
Azt mondta az eladó, hogy merítsem le és utána töltsem 16 órán át.
Lítium-ion aksi van a telóba.
Én úgy tudom, hogy az új aksikat nem kell kisütni csak a régi aksiknál kellett. Kisüssem?
Jól tudod.
Ha legközelebb arra jársz, vágd orrba helyettem is.
AZ eladók nem szakemberek, de valamit bizonyára megtanítottak neki.
Az akkumulátorokat szigorúan tilos mélykisüléses állapotba hozni. Ezután már regeneráló töltéssel sem lesz normálisan használható.
A kisütés alatt bizonyára azt értette, hogy addig lemeríteni ameddig a nem kapcsol be a készülék. Itt még nincs baj, mert a Litium Ion csomag alján található egy mikroelektronikai áramkör. Ez vigyáz a töltésre és mélykisülésre. Viszont amikor már nem kapcsolható be a mobil, akkor azonnal el kell kezdeni a töltést, mert az akku belső ellenállásán keresztül tovább merülhet az akku és ez lehet a vége.
Egyébként az jó ha az akku havonta egyszer ebbe az állapotba kerül, de mindig figyelni kell arra, hogy sokáig (max. egy nap ) így ne maradjon.
A korábbi NiCd, NiMH akkukat Pl (AA; AAA akkuk) mindig érdemes kisütni, majd azonnal tölteni. Erre un delta U töltőt érdemes venni amelyen kisütő gomb is van.
Az élettartam így jóval magasabb lesz mintha csak mindig rátöltenél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!