Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mivel jobb az E-SIM, mint a...

Mivel jobb az E-SIM, mint a fizikai SIM kártya?

Figyelt kérdés
Pro és kontra kérdem? Előnyök / hátrányok? Ugyanis van egy új telefonom ami már képes az E-SIM kezelésre is képes. Érdemes-e át váltani a Fizikai SIM-et, E-SIM-re. És mivel jobb az E-SIM, mint a fizikai SIM.

ma 11:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Előny:

- Nem tudod a kártyát elhagyni.

- Nem kell kártyát cserélgetni, ha szolgáltatót váltasz.

- Egyes telefonok több sim profilt is kezelnek, így egy érintéssel válthatsz, hogy melyiket használja, nem kell kártyát cserélgetni.

Hátrány:

- Az aktiváláshoz net kell, de amíg nem aktiválod nincs mobilnet (feltéve, hogy az első esimet aktiválod), így publikus wifit kell vadászni hozzá.

- Ha másik készülékben akarod akár csak ideiglenesen használni, a szolgáltató közbenjárására kell.

ma 12:06
 2/2 anonim ***** válasza:

"- Ha másik készülékben akarod akár csak ideiglenesen használni, a szolgáltató közbenjárására kell."

Miért?

Én simán átraktam a másik telefonba és működik. Telekomnál nem kell hozzá senkinek a közbenjárása. Annyi a "trükk" hogy egy telefonban lehet csak aktív a kártya, vagyis mielőtt berakod az újba készülékbe, azelőtt a régiből törölni kell.

Én annyit tenném még hozzá hátrényként hogy ha tönkremegy a telefonod akkor nem tudod átteni egy régi kártyás telefonba amit előtúrsz a fiókból hogy legalább telefonálni tudj.

ma 13:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!