Nem sikerült átállnom az ügyfélkapu pluszra. Most mi lesz velem?
Ha idáig nem használtad az Ügyfélkaput, és nem is kívánod a továbbiakban, akkor semmi.
Ha használtad és szeretnéd, akkor leírod hogy hogyan próbáltad - milyen autentikátorral (email, totp.app, Verifyr, Microsoft Authenticator, Google Authenticator, KeepassXC/DX,...), hol akadtál el, milyen hibaüzenetet kaptál - és megpróbálunk továbbjuttatni.
Kérdés alapján valamiért úgy tűnik, neked úgyis mindegy.
Ha érintene, akkor írtad volna, hogy mire használod, miben korlátoz téged a belépés hiánya?
Megoldható egyébként, nincs időhatárhoz kötve, hogy mikor csinálod meg. Csak addig nem tudsz belépni.
Nagyon ritkán használtam az ügyfélkaput, simán meglennék nélküle, de állítólag a pluszra jön majd a bérpapírom, most meg a pluszon keresztül érnék el egy vizsga tanúsítványát, amit ki kellene nyomtatnom a munkáltatónak. Szóval, ennyire kellene.
Egyébként letöltöttem a Microsoft Authenticatort, de nem tudtam beolvasni a QR kódot. Megprónbáltam manuálisan, azaz beírtam a kódnevet, amit adott nekem, az Ön kulcsához meg az ügyfélkapus jelszavam, de nem fogadta el...
1. ügyfélkapunál gyakori kérdések
2. videochat
Feltehetően időpontot fogsz kapni.
Az adott időpontnál kérik az eszemélyidet, arcképes rögzítéssel rögzítik az arcodat és ha egyezi a személyiden lévővel, akkor kérheted az új törlőkódot, illetve törlésedet az ügyfélkapu+ ból.
3. most kell figyelned, mert az újbóli ügyfélkapu+ igénylésednél jön majd a QKód és ahhoz kell a mobilodon a bekapcsolt QKód olvasó. Mielőtt azonban beolvasnád azt, kattints a "Nem tudom beolvasni a QRkódot" gombra. Ott jön egy 16 karakterből álló szöveg. Ez az úgynevezet "seed kód" (nem más, mint a QR kód tartalma karakterekkel ábrázolva). EZT OKVETLEN KOPI-PACE egy szövegállományba, mert ha ellopják, v. elvész, v. használhatatlanná sérül a mobilod, akkor az újnál ezzel kapod meg az autentificator appoddal továbbra is a megfelelő kódokat félpercenként.
#9: "Most már be kell menni egy kormányablakba..."
Nem, ez téves.
Január 16-ig a szimpla, egy faktoros, felhasználószavas+jelszavas bejelentkezéssel be lehetett lépni az Ügyfélkapun keresztül. Január 16-tól kezdődően már kötelezően be kell állítani a két faktoros azonosítást, de ezt meg lehet tenni online (ugyfelkapu.gov.hu ), nem kell bemenni.
"2025. január 16-tól az egyfaktoros ügyfélkapus azonosítással történő bejelentkezési mód (Ügyfélkapu gomb) csak az ugyfelkapu.gov.hu felületén érhető el az Ügyfélkapu+ szolgáltatás igénylése céljából."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!