Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nem sikerült átállnom az...

Nem sikerült átállnom az ügyfélkapu pluszra. Most mi lesz velem?

Figyelt kérdés
jan. 19. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Valószínűleg egyéni ellenőrzést kapsz, mivel az állam így nem lát rá a dolgaidra.
jan. 19. 18:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha idáig nem használtad az Ügyfélkaput, és nem is kívánod a továbbiakban, akkor semmi.

Ha használtad és szeretnéd, akkor leírod hogy hogyan próbáltad - milyen autentikátorral (email, totp.app, Verifyr, Microsoft Authenticator, Google Authenticator, KeepassXC/DX,...), hol akadtál el, milyen hibaüzenetet kaptál - és megpróbálunk továbbjuttatni.

jan. 19. 18:40
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Be köll menni a Kormányablakba asztánnék ottannék megcsinájják.
jan. 19. 18:43
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
84%

Kérdés alapján valamiért úgy tűnik, neked úgyis mindegy.

Ha érintene, akkor írtad volna, hogy mire használod, miben korlátoz téged a belépés hiánya?

Megoldható egyébként, nincs időhatárhoz kötve, hogy mikor csinálod meg. Csak addig nem tudsz belépni.

jan. 19. 18:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon ritkán használtam az ügyfélkaput, simán meglennék nélküle, de állítólag a pluszra jön majd a bérpapírom, most meg a pluszon keresztül érnék el egy vizsga tanúsítványát, amit ki kellene nyomtatnom a munkáltatónak. Szóval, ennyire kellene.

Egyébként letöltöttem a Microsoft Authenticatort, de nem tudtam beolvasni a QR kódot. Megprónbáltam manuálisan, azaz beírtam a kódnevet, amit adott nekem, az Ön kulcsához meg az ügyfélkapus jelszavam, de nem fogadta el...

jan. 19. 19:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg emailes kóddal regisztrálni, nekem azzal sikerült.
jan. 19. 19:26
 7/9 boncsaba41 válasza:

1. ügyfélkapunál gyakori kérdések

2. videochat

Feltehetően időpontot fogsz kapni.

Az adott időpontnál kérik az eszemélyidet, arcképes rögzítéssel rögzítik az arcodat és ha egyezi a személyiden lévővel, akkor kérheted az új törlőkódot, illetve törlésedet az ügyfélkapu+ ból.

3. most kell figyelned, mert az újbóli ügyfélkapu+ igénylésednél jön majd a QKód és ahhoz kell a mobilodon a bekapcsolt QKód olvasó. Mielőtt azonban beolvasnád azt, kattints a "Nem tudom beolvasni a QRkódot" gombra. Ott jön egy 16 karakterből álló szöveg. Ez az úgynevezet "seed kód" (nem más, mint a QR kód tartalma karakterekkel ábrázolva). EZT OKVETLEN KOPI-PACE egy szövegállományba, mert ha ellopják, v. elvész, v. használhatatlanná sérül a mobilod, akkor az újnál ezzel kapod meg az autentificator appoddal továbbra is a megfelelő kódokat félpercenként.

jan. 19. 20:14
 8/9 anonim ***** válasza:
*copy-paste
jan. 19. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:

#9: "Most már be kell menni egy kormányablakba..."

Nem, ez téves.

Január 16-ig a szimpla, egy faktoros, felhasználószavas+jelszavas bejelentkezéssel be lehetett lépni az Ügyfélkapun keresztül. Január 16-tól kezdődően már kötelezően be kell állítani a két faktoros azonosítást, de ezt meg lehet tenni online (ugyfelkapu.gov.hu ), nem kell bemenni.

"2025. január 16-tól az egyfaktoros ügyfélkapus azonosítással történő bejelentkezési mód (Ügyfélkapu gomb) csak az ugyfelkapu.gov.hu felületén érhető el az Ügyfélkapu+ szolgáltatás igénylése céljából."

[link]

jan. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!