Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik telefont vennétek meg?

Melyik telefont vennétek meg?

Figyelt kérdés

Telefonvásárlás előtt állok, régóta xiaomit használok. Egy ideje várom a 14-es szériát, de a hírek alapján nem lesz olcsó. A következő két telefon egy árkategória lesz kb.

Tehát vagy a xiaomi redmi note 13 pro 5g (8gb/256gb)

vagy

xiaomi redmi note 14 5g (8gb/256gb) éri meg jobban.

A tárhely fontos számomra. Az egyetlen dolog amiben jobbanak tűnik a 14-es az a memória sávszélesség.

Ti melyiket vennétek?

jan. 12. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Azt vedd meg amelyik számodra előnyösebb
jan. 12. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:

A Note 13 Pro 5g lényegesebb jobb processzort kapott, mint a Note 14 5G.

Cserébe a Note 14 jobb vízálló (a másik csak fröccsenésálló). Nem tudom, hogy a Note 14 hány év főverzió támogatást kap, de a 13 Pro elvileg az Android 16-tal végez is.

Én a 13 Prot venném, de a 14-nek még nincs is hivatalos ára tudtommal.

jan. 12. 18:47
 3/7 A kérdező kommentje:

#2-es, még a 14 PRO-n gondolkodom, de lehet nem éri meg azt a plusz pénzt... szerintem az árak nevetségesek a PRO és a PRO+ változatokra.

A 14 4G-re már van ár elvileg 80k és 100 között lesz, a memóriától és tárhelytől függően. 14 5G pedig jóval felette.

Jelenleg a 13 PRO kerül kb 110-120k-ba.

De még megvárom, hogy milyen árak lesznek a boltokban.

jan. 12. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:

"Jelenleg a 13 PRO kerül kb 110-120k-ba."

Hát azért azt tudni kell, hogy a 13-mas széria is jóval drágább volt mint most, de az egy 2023 végi modellsorozat. Amikor az kijött, akkor meg az volt drága a 12-eshez képest.

A most 110 ezres 13 Pro az 160 ezres árcímkével jelent meg.

jan. 12. 19:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Tudom én, de ha egyszerűen jobb a teljesítménye miért vegyem az újabb de rosszabb teljesítményűt? Pedig úgy harangozták be a 14-es szériát, hogy hú de olcsó lesz... hát nem lett.

Lehet pont ez a Xiaomi "taktikája".

Pár évvel ezelőtt egy Xiaomi 10 került 160k-ba újonnan.

jan. 12. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát lehet, hogy euróban olcsó, csak a forint egy kalap sz..rt se ér. :)

De amúgy általában igaz az, hogy az új sorozat alapmodellje rosszabb, mint az előző pro-ja, szóval én sem a 14-et venném a helyedben, de még mindig nincs semmiféle magyar ára, szóval ezen kár lamentálni komolyabban.

"Lehet pont ez a Xiaomi "taktikája"."

Az összes kínai állami pénzen pumpolt, nyugatról lopott technológiával működő kínai cégnek ugyanez a technikája, legyen szó telefonokról, számítógépekről, tévékről, autókról, akármiről: komoly veszteséget termelve, nyomott árakon értékesítesz jó ár/érték arányú cuccot, mert neked mindegy a veszteség: az állam majd kipótolja. Aztán amikor szép lassan emiatt elvérzik a konkurencia, akkor kimutatod a fogad fehérjét és lerabolod a piacot. A mobilokkal majdnem teljesen megcsinálta ezt Kína (a mai napig nem értik meg sokan, hogy miért volt "muszáj" kicsinálni a Huaweit), most épp az európai személyautó gyártásban van ugyanez. Én emiatt (is) elvi okokból kerülöm a kínai termékeket, ha van rá lehetőségem, nem szeretnék egy tolvaj, imperialista, agresszív diktatúrát támogatni. Ettől függetlenül, ha te szeretnél venni, akkor a 13-masból a Pro elég jó ár/érték arányú.

jan. 12. 20:39
 7/7 A kérdező kommentje:

6-os

Ezzel egyetértek, részben, valóban így van. Viszont azt se felejtsük el, hogy annak idején az Iphone 1-es olyan hardverrel rendelkezett, amit annyi pénzért, amennyiért adták, elvileg semmi hasznot nem termelhetett volna, sőt..., mégis megszedték magukat rendesen. Tehát hasonlóak az érvek az amerikai cég ellen is. És ezt egy egyetemi tanárom részletesen el is magyarázta annak idején.

Szerintem az a baj, hogy a technológia már nem nyugaton van, hanem kínában. Ezek az intézkedések csak lassítják, de megállítani nem fogják. Taiwan nélkül szó szerint elvérezne a nyugat, főleg az USA. Ez van, több mint 1 milliárd kínai van egyszer lenyomnak minket ígyis úgyis.

jan. 12. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!