Melyik telefont vennétek meg?
Telefonvásárlás előtt állok, régóta xiaomit használok. Egy ideje várom a 14-es szériát, de a hírek alapján nem lesz olcsó. A következő két telefon egy árkategória lesz kb.
Tehát vagy a xiaomi redmi note 13 pro 5g (8gb/256gb)
vagy
xiaomi redmi note 14 5g (8gb/256gb) éri meg jobban.
A tárhely fontos számomra. Az egyetlen dolog amiben jobbanak tűnik a 14-es az a memória sávszélesség.
Ti melyiket vennétek?
A Note 13 Pro 5g lényegesebb jobb processzort kapott, mint a Note 14 5G.
Cserébe a Note 14 jobb vízálló (a másik csak fröccsenésálló). Nem tudom, hogy a Note 14 hány év főverzió támogatást kap, de a 13 Pro elvileg az Android 16-tal végez is.
Én a 13 Prot venném, de a 14-nek még nincs is hivatalos ára tudtommal.
#2-es, még a 14 PRO-n gondolkodom, de lehet nem éri meg azt a plusz pénzt... szerintem az árak nevetségesek a PRO és a PRO+ változatokra.
A 14 4G-re már van ár elvileg 80k és 100 között lesz, a memóriától és tárhelytől függően. 14 5G pedig jóval felette.
Jelenleg a 13 PRO kerül kb 110-120k-ba.
De még megvárom, hogy milyen árak lesznek a boltokban.
"Jelenleg a 13 PRO kerül kb 110-120k-ba."
Hát azért azt tudni kell, hogy a 13-mas széria is jóval drágább volt mint most, de az egy 2023 végi modellsorozat. Amikor az kijött, akkor meg az volt drága a 12-eshez képest.
A most 110 ezres 13 Pro az 160 ezres árcímkével jelent meg.
Tudom én, de ha egyszerűen jobb a teljesítménye miért vegyem az újabb de rosszabb teljesítményűt? Pedig úgy harangozták be a 14-es szériát, hogy hú de olcsó lesz... hát nem lett.
Lehet pont ez a Xiaomi "taktikája".
Pár évvel ezelőtt egy Xiaomi 10 került 160k-ba újonnan.
Hát lehet, hogy euróban olcsó, csak a forint egy kalap sz..rt se ér. :)
De amúgy általában igaz az, hogy az új sorozat alapmodellje rosszabb, mint az előző pro-ja, szóval én sem a 14-et venném a helyedben, de még mindig nincs semmiféle magyar ára, szóval ezen kár lamentálni komolyabban.
"Lehet pont ez a Xiaomi "taktikája"."
Az összes kínai állami pénzen pumpolt, nyugatról lopott technológiával működő kínai cégnek ugyanez a technikája, legyen szó telefonokról, számítógépekről, tévékről, autókról, akármiről: komoly veszteséget termelve, nyomott árakon értékesítesz jó ár/érték arányú cuccot, mert neked mindegy a veszteség: az állam majd kipótolja. Aztán amikor szép lassan emiatt elvérzik a konkurencia, akkor kimutatod a fogad fehérjét és lerabolod a piacot. A mobilokkal majdnem teljesen megcsinálta ezt Kína (a mai napig nem értik meg sokan, hogy miért volt "muszáj" kicsinálni a Huaweit), most épp az európai személyautó gyártásban van ugyanez. Én emiatt (is) elvi okokból kerülöm a kínai termékeket, ha van rá lehetőségem, nem szeretnék egy tolvaj, imperialista, agresszív diktatúrát támogatni. Ettől függetlenül, ha te szeretnél venni, akkor a 13-masból a Pro elég jó ár/érték arányú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!