Olyan oldal ahol specifikáció szerint lehet keresni mobilkészüléket?
Feleségemnek kéne egy új telefon. de a készülék keresése általában baromi nag ynyűg nekem, mert különösebben nem érdekelnek a telefonok, legyenek meg bizonyos funkciók benne, működjön jól és kész. De jellemzően úgy lehet csak kerensi készüléket, hogy vagy az összes készülék között öbngészek és egyenként megnézem vagy eleve tudom már mit keresek.
De tök jó lenne, ha lenne egy oldal ahol megadom a szempontjaimat és az alapján feldobja milyen készülékek jöhetnek szóba.
Pl:
Ára legyen 70-100e között
8 GB RAM, 256GB tárhely, Dual SIM
ujjlenyomat olvasó, Jack csatlakozó
Jó aksi, gyorstöltő előny
Lehetőleg jó proci, minél később kezdjen el belassulni
Kamera mindegy, legyen valami aztán kész
Valami olyan márka ami nem valami TESCO gazdaságos.
Kb ilyen i
gényeink vanna, igazából az a ényeg, hogy minél később kezjen el belassulni. Sem játék, sem profi fotózás, sem semmi extra használat nincs, teleofnálásra és netezésre kell, ennyi.
De erre így nem tudok ráguglizni, pedig tök jó lenne. Van olyan oldal ahol ilyesmi alapján lehet keresni?
A kérdésre válaszolva: ott az árukereső.
A kérdésre bővebben, értelmesen válaszolva: a legtöbb telefon alkatrész nem úgy működik, hogy van egyetlen paramétere és az minél nagyobb, annál jobb. Már kezdésből: a RAM nem csak annyiból áll, hogy hány gigás. A tárhelynek szintén nem az egyetlen paramétere a méret. A proci semennyire nincs specifikálva, miközben sokkal többet tesz egy normális processzor a hétköznapi használathoz, mint hogy most 6 vagy 8 giga a RAM.
Még pár gondolat:
- Tényleg indokolt a 256-os háttértár? Biztos, hogy sokkal inkább telefon b..zi vagyok mint a feleséged, de a 128-on is bőven elvagyok. Nem ajánlatos sok adatot kizárólag a telefonon tárolni, erre valók a felhőtárhelyek. Bár ha nem fotózik sokat, akkor nem is értem ezt az igényt. Sima hétköznapi appokkal 64 gigát sem igazán lehet telerakni, nemhogy 128-at vagy 256-ot. Én ezt a részt átgondolnám a helyedben, mert szerintem indokolatlan.
- Dual SIM-et fizikai kártyákkal érted, vagy jó az e-SIM is?
- Ujjlenyomatolvasó nagyjából mindegyik telefonban van, jack csatlakozó viszont egyre kevesebben. A vezeték nélküli fülhallgató kizáró ok? Nagyon leszűkíti a lehetőségeket az, ha ragaszkodsz a jackhez.
Egyébként 70-100 ezer között lehet bőven használható telefont találni, szóval az irány jó, csak a jack és a 256-os háttértár a zavaró igény. (No meg a 8 giga RAM sem feltétlenül muszáj szerintem, hattal is bőven el lehet még lenni több évig, főleg az általad említett felhasználással... sőt, még néggyel is, de az hosszú távon már nem kifizetődő.)
Köszi a válaszokat.
Utolsó, jogos gondolatok. Procihoz különösebbne nem értek, két ksizemelt telefon prociadatait beírtam googlebe és kidobta melyik a jobb, kb ilyen szmepontok alapján döntök:D
Én negyedennyi tárhelyet sem tudok kihasználni, tökre adom amit mondasz. És én nem tudom mit művel a telefonjával az asszony, de az előző telefonja 3 év után úgy tele lett, hogy konkrétan nem fért fel új app. És ő sem tudja hogyan. Aztán persze tele van minden szarral, rengeteg fotó (gondolom jó nag yfelbontásban) meg.. hát nemtom mi, de neki igénye a nagy tárhely, a Driveomat meg már telepakolta, szóval úgy vagoyk, hogy legyen:D
"Ha ezt így bemásolod a chatgpt-nek tuti kapsz egy egész listát :)"
Vagy nem 🤣
A múltkor megkértem, hogy mondjon olyan SUV-okat, aminek nincs ha csomagtér ajtaján pótkerék, megis lent a lökháritoban van a lámpája.
De többszöri ponzosításra, is vagy pótkerekekes, vagy nem leti lámpával rendelkező autokat adott.🤣
Nem először szerepel le nálam a chatgpt🤨🤣
A jack dugó eléggé leszűkíti a kört, de ezt találtam, ami minden feltételnek megfelel:
Xiaomi Redmi Note 13
Kicsit drágább:
Motorola G55
Xiaomi Redmi Note 13 Pro
Xiaomi Poco X5
Xiaomi Poco X6
Poco F5 is jó, de már nem nagyon kapható. Esetleg a Redmi Note 14-et érdemes még megvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!