Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért veszik ki a mostani...

Miért veszik ki a mostani telefonokból a jack csatlakozót?

Figyelt kérdés
Nem mindenki szereti töltögetni a fülhallgatóját valamint olcsóbb is a drótos fülhallgató.
tegnap 13:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Spórolás.

Vehetsz átalakítót a meglévő fülhallgatódhoz és máris be tudod dugni.

tegnap 13:53
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miért veszik ki a mostani telefonokból a jack csatlakozót?"

Mert:

- plusz helyet foglal

- plusz alkatrészt igényel

"Nem mindenki szereti töltögetni a fülhallgatóját"

Létezik USB-C-jack átalakító, amihez hozzákötheted a hagyományos fejhallgatót - az nem igényel töltést, a tápellátást a telefon biztosítja.

tegnap 13:54
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

"valamint olcsóbb is a drótos fülhallgató"

Kivéve, hogy nem igaz. A _jó_ fül/fejhallgató nem olcsó, teljesen mindegy, hogy vezetékes-e vagy sem. Ami igaz, az az, hogy _ugyanakkora összegért_ a vezetékes jellemzően jobb hangot biztosít. Kivéve a filléres kacatokat, azoknál mindegy.

tegnap 14:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak USB-C-s fülhallgatók is.
tegnap 14:16
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Egy fenét spórolás. Akkor nem a csúgytelefonokról "spórolnák" le, hanem a olcsó vasakról.

Ezzel terelik a vevőket a vezeték nélküli fülesek felé. És amúgy nagyon jól bejött nekik, az apple volt az első benne, szidták mint a rohadt élet, aztán mennyire elterjedt mára az 50-100 ezres airpods, ami már nyilván nem óriási kiadás egy sokszázezres telefon mellé. A sub 80 ezres telefonok nagy részén a mai napig van.

Ez nem több, mint "akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra" mentalitás a gyártók részéről.

tegnap 14:25
 6/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
76%
Spórolás a gyártónak, kevesebb alkatrész, ugyanaz az ár a telefonért, csak beetetnek, hogy az neked sokkal egyszerűbb lesz. Ugyanazt az anyagspórolást egy másik átalakító eszközzel tetézik plusz egy csatlakozóval meg kábellel. Ha nem tetszik vegyél 3 rugóért egy átalakítót, költs minél többet, az a cél.
tegnap 14:47
 7/18 anonim ***** válasza:
8%
Nekem nem tűnt fel ez a tendencia. Szerintem régebben ennyi telefonban sem volt jack.
tegnap 14:55
 8/18 anonim ***** válasza:
30%

“Egy fenét spórolás. Akkor nem a csúgytelefonokról "spórolnák" le, hanem a olcsó vasakról.”

- a vevők spórolása nem egyértelmű, de a gyártók a saját spórolásukat tartják szem előtt: egy olcsó telefon olcsón kész, egy drágába viszont annyi pénzt kell fektetni (drágább hardver, extra funkciók), hogy valahol muszály lecsípni a költségvetésből... De amúgy már az alsóbb kategóriás telefonokban is egyre ritkább!

Kérdező, ezt egyrészt spórolásként, főleg helytakarékosságból vezették be a gyártók - ahol a “jack üreg” van, oda akár be is lehetne tenni valami plusz hasznos alkatrészt! Érthető, ha maradni akarsz a vezetékes füleseknél - nem feltétlenül olcsóbbak, főleg a jobb minőségűek, viszont a vezeték miatt megbízhatóbban szólnak, nincs ami a jel útjába álljon. Viszont ahogy már előttem is írták, 2 alternatíva is létezik erre: vagy veszel egy USB-C -Jack átalakító adaptert (mindössze 2500-3000 Ft körül vannak a jobbak), vagy pedig eleve USB-C csatlakozós fülhallgatót!

tegnap 15:04
 9/18 anonim ***** válasza:
ėn nekem mėg ilyen telefonom van Motorola g84 telefonom van . én direkt ilyet kerestem .
tegnap 15:14
 10/18 anonim ***** válasza:
86%

8

Az elmúlt 4 évben az Apple a 200-250 millió eladott iPhone mellett 80-100 millió AirPods-t adott el évente. Hidd el, nem azért a pár cent/db-ért csinálják, amit a jack elhagyásán nyernek, hanem az 50%os haszonkulcsért, ami a füleseiken van.

tegnap 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!