Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha valaki negatívan szerepel...

Ha valaki negatívan szerepel KHR listán, vásárolhat részletfizetéssel mobiltelefont, vagy egyéb technológiai eszközt szolgáltatótól?

Figyelt kérdés
Befolyásol ez valamit a Telekom/Yettel/Vodafone valamelyikénél, vagy csak az adott szolgáltatónál lévő fizetőképesség számít?

ma 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Ez attól függ, hogy kinél veszel fel árukölcsönt.

A bankok előbírálnak, már akár online is. Ott pedig figyelembe veszik a havi jövedelmed, jelenleg folyó hiteleid és a múltat is, ha az ő szabályzatuk szerint nem adnak neked ilyen kölcsönt akkor nem adnak, de ez változó lehet.

Vannak webshopok, amik nagyobb önrésszel, de kamat menetes részletfizetést tesznek bank nélkül lehetővé. Náluk valószínűleg nem számít.

ma 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Most nem azért, de ha negatív szereplője vagy a KRH listának, akkor miért akarsz mégegy részletfizetést/hitelt a nyakadba venni???
ma 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
A KHR-ből lekérik az adataidat, amihez hozzájárulsz. Ha nem járulsz hozzá, nem kapsz részletre semmit. Ha a KHR-ben rossz adósnak minősülsz, nem kapsz hitelt. Ha jó adós vagy és nem merítetted ki a törvény által behatárolt hitelkeretedet, akkor már csak a szolgáltató saját döntése számít, ahol még mindig lehet, hogy elbuksz. A KHR-ben nyilvántartott adataidat lekérdezheted. Egyszer én is kikértem, postán küldték ki.
ma 14:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok az alany, bár én kaptam meg a kérdést ismerősi körben, hogy hátha tudom, mert én mindig szolgáltatónál vásároltam telefonokat.

De talán egy kicsit félre lett értve a kérdés. Ez nem a banki áruhitelre értendő, az értelemszerű, hogy abba beleszól a KHR. Ez a mobilszolgáltatók által, a saját előfizetéseikhez kínált eszközökre vonatkozik. Ami tudomásom szerint nem áruhitelt jelent, hiszen nem a banknak fizetsz, hanem a telefonszolgáltatónak a díjcsomagdíjakkal együtt. De nem tudom azt, hogy náluk bármit befolyásol e a részletfizetésben a KHR, vagy ez teljesen független.

ma 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előfizetéshez járó telefon minél több hónap alatt akarod visszafizetni annál többet fizetsz vissza.

Ott nincs előminősités, amíg tudod fizetni a havidijat kihoztad részletre a telefont.

De ha rosszul álsz alapból a hitelekkel, miért akarsz egy extrás havi előfizetést és többszörös áron megvenni a telefont ? Mert nem az alap csomaghoz adják általában.

ma 16:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!