Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Azt tudtátok-e, hogy az Apple...

Azt tudtátok-e, hogy az Apple lightning csatlakozóval szerelt termékeinek meg vannak számlálva a napjai az EU-n belül?

Figyelt kérdés
Maga az Apple adta hírül hogy az EU-ban 2024 december 28.-tól már nem árul olyan terméket, amely lightning csatlakozóval szerelt. Például iPhone 14, iPhone 14 Plus, és ezeknél régebbi modellek. De eltűnnek a boltok polcairól a lightning csatlakozók és a lightning kábelek is. Sőt még használtan sem leheltetsz árusítani a lightning csatlakozóval ellátott termékeket. Te ehhez mit szólsz? Neked még lightning csatlakozóval szerelt iPhoned van? akkor még most szerez be plusz lightning csatlakozóval szerelt töltő kábelt. Mert állítólag 2024 december 28. után nem lesz kapható az EU-ban sehol! A lightning csatlakozót az iPhone 5-el vezette be az Apple, és az utolsó ilyen lightning csatlakozóval szerelt készülékei az iPhone 14 volt. Az iPhone 15 széria és az iPhone 16-os széria már USB-C csatlakozóval szereltek! Téged hogyan érint a lightning csatlakozó forgalmazásának megszüntetése és betiltása?

dec. 17. 14:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Beírod a keresőbe, és húszmillió találatot fogsz kapni apple lightning kábalre, attól hogy az apple nem árul, még más cégek fognak.
dec. 17. 14:27
 2/15 anonim ***** válasza:
69%

"leheltetsz"

Hogy mi?

dec. 17. 14:32
 3/15 A kérdező kommentje:
1-es! Nem irom be! Mert már eladtam a lightning csatlakozóval szerelt iPhone 14 plusomat. Egyedül ami még lightning csatlakozóval szerelt az egy APPLE Magic mouse. De ahhoz van tartalék lightning töltő kábelem. Különben is az Apple egeret kb havonta maximum kétszer ha kell töltenem. A meglévő iPhonejaim azok már USB-C-vel szerelt. Sőt a Macbook-om is USB-c-vel szerelt már. Igy akkor minek írnám be a Googleba a lightning szót?
dec. 17. 14:35
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Troll kérdés lesz, tovább.
dec. 17. 14:37
 5/15 anonim ***** válasza:
93%

"Téged hogyan érint a lightning csatlakozó forgalmazásának megszüntetése és betiltása?"

Sehogyan, mert nem tiltják be, és az is hülyeség hogy nem lesz kapható sehol. Szerinted mit csinálnak a többmillió lightning kábellel ami jelenleg is raktáron van? Elégetik? Nem, marad ugyanúgy tovább a piacon még sok évig.

dec. 17. 14:43
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

[link]

az eu figyelmeztete az apple hogy ne probálja megkerülni az eu szabályokat.

dec. 17. 14:53
 7/15 anonim ***** válasza:
76%
A kábelek árusítását a világon semmi sem tiltja. Ez egy blőd hülyeség, már bocsánat.
dec. 17. 14:56
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha jól emlékszem, kb. 2018-ban hallottam először, hogy az EU kötelezni akarja a gyártókat az egységes USB-C-re.
dec. 17. 15:16
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
Én nemrég vettem lighning-es iPhone-t, egyáltalán nem aggódom. Sokáig kapható lesz még, ráadásul Európán kívül ez a szabályozás nem érvényes, így akár a szomszédból (Szerbia, Ukrajna) is szerezhetsz, ha esetleg itthon nem lenne (de van és lesz is).
dec. 17. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
54%
Amikor meghallotam a hírt egy hézig részeg voltam bánatomban.
dec. 17. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!