Ez a program megbízható?
Használnám nagyon szívesen, mivel a gépen már jól megszokott YT-DLP programon alapszik, ami azt jelenti, hogy ez a letöltő minden olyan oldalt támogat, amit a YT-DLP.
Számtalanszor jött volna jól egy ilyen program már a múltban telefonon.
Miért tartalmazna vírust egy nyílt forrású, számtalan ember által fejlesztett és használt ingyenes program? Szinte biztos, hogy teljesen megbízható.
Ha meg mégis kételkedsz benne, rendelkezésedre áll a teljes forrás, nézd át sorról sorra a kódot, és ha meggyőződtél róla hogy rendben van, készíts saját buildet, és használd azt.
Ha mindez túl nagy erőfezítés lenne, akkor simán bízz meg a fejlesztőkben, töltsd le, és használd.
Egyébként meg termuxban is használható a yt-dlp nagyon jól.
"Miért tartalmazna vírust egy nyílt forrású, számtalan ember által fejlesztett és használt ingyenes program?"
Mert miért ne tartalmazhatna? Azért már lehetett olyanokról olvasni, hogy rossz szándékú kódot építettek be nyílt forráskódú szoftverekbe "lelkes" bűnözők.
Valójában tényleg nincs nagyon rá más megoldás, mint hogy fogod a forráskódot és végignézed. Ez eléggé életszerűtlen, szóval marad az, hogy megbízol a készítőkben: láthatóan sokan fejlesztik és nemrég volt belőle friss release, szóval nem egy magára hagyott valami. Nem hinném, hogy gond lesz belőle, bár ez ugye csak az én tippem.
GitHub egy megbízható oldal, igazából nekem soha nem merült fel kétségem, de azért utánanéztem:
Elvileg nem zárható ki, hogy valaki feltölt egy rosszindulatú kódot, azonban a site maga is végez ellenőrzéseket, ha a közösség találna hibát (akár másik programfejlesztő vagy felhasználó), azt is jelenteni lehet és intézkednek.
Egy népszerű, sokak által használt program esetében különösen megbízható, mert a felhasználók sok esetben azzal indítanak, hogy víruskeresővel átnézik, vagy a számítógépe kapásból kapást jelez.
"GitHub egy megbízható oldal,"
Senki sem mondta, hogy a GitHub nem megbízható. A Google Drive is megbízható, ettől függetlenül vígan tárolhatsz ott bármilyen kártékony kódot, ha akarsz.
"Egy népszerű, sokak által használt program esetében különösen megbízható, mert a felhasználók sok esetben azzal indítanak, hogy víruskeresővel átnézik, vagy a számítógépe kapásból kapást jelez."
De ez nem egy népszerű sokak által használt program, csak egy forráskód. A forráskódot pedig nem vizsgálják át a víruskeresők, nem erre valók.
"...meg az ilyen programok készítőinek amúgy sem fűződik hozzá érdeke, hogy lejárassák magukat, eleve más a cél."
Nem is a jóhiszemű készítők teszik bele a kártékony kódrészleteket.
Például:
De kismillió példa van ilyenre. Elég csak felcsapni a googlet.
6. "Senki sem mondta, hogy a GitHub nem megbízható."
Az volt a kérdés, én csak válaszoltam.
Nem szóltam hozzád.
Te viszont csak az én válaszomon rugózol. Látom, kínosan keresed, hogy mibe akaszkodj bele, de irreleváns módon terelsz, mint akinek értelmezési problémái vannak, azt a linket is felesleges volt iderakni.
A kérdező mellesleg nem forráskódot tölt le szerintem, hanem a kész programot, arra vonatkozott a kérdés, mint ahogy én is arra gondoltam egyébként, de mindegy, úgyis belekötsz a szavaimba.
-----------------------
Ez nem egy fórum, hanem kérdezz-felelek oldal.
Talán inkább válaszolj kérdésekre, ha van hozzá tehetséged.
------------------------------
Nem azt mondom, hogy feltétlen szó nélkül kell hagyni hülyeségeket, nem is szólnék, ha látnám a beírásodban a korrektséget.
De nyugodtam megtehetted volna, hogy inkább a kérdezőnek írsz egy támogató választ, nem pedig nekem címezel ilyen izzadságszagú kínlódást, mások idejét is rabolva ezáltal, mert te ráérsz éppen akadékoskodni.
Miközben a kérdező is mintha már tegnapelőtt elengedte volna ezt a témát, de neked nagyon fontos volt felhozni, szinte csak a szőrszálhasogatás kedvéért.
"Az volt a kérdés, én csak válaszoltam."
Az volt a kérdés? Ember, te tudod mi az a GitHub? Már bocsánat, de ha a kérdést sem tudod értelmezni - és láthatóan nem tudod - akkor ne válaszolj.
A kérdező a githubról linkelt egy szoftvert, hogy megbízható-e.
"Nem szóltam hozzád.
Te viszont csak az én válaszomon rugózol"
Már bocs, de ha a válaszodnak nincs értelme, akkor azt jelezhetem. Ráadásul eddig a pontig teljesen normális hangnemben tettem, de így hogy ennyire arrogáns vagy, kicsit röhejessé vált az egész.
"A kérdező mellesleg nem forráskódot tölt le szerintem,"
De ember fia, a GitHub alapvetően arra való, hogy a forráskód fent legyen, tudjak szerkeszteni, ha szeretnéd, változásokat eszközölni stb. Nyilván a kész szoftvert fogja letölteni, de annak a biztonsága NYILVÁN csak a kód átnézése után derülne ki. Nyilván ezt úgysem fogja megtenni és nem is kell, szimplán leírtam a nyílt forráskódú, kevésbé ismert szoftverek veszélyeit, bár még egyszer mondom: szerintem itt nem lesz ilyen.
"Nem azt mondom, hogy feltétlen szó nélkül kell hagyni hülyeségeket, nem is szólnék, ha látnám a beírásodban a korrektséget."
De ha tudod, hogy hülyeséget írsz, akkor minek írod és minek állsz neki HISZTIZNI, amikor valaki NORMÁLISAN felhívja erre a figyelmet? Ha nem tudod miről van szó, akkor nem kell pont farmolás miatt hülyeséget válaszolni és ennyi.
10. Totál értetlen vagy, a hülyeséget nyilván nem az saját válaszomra értettem. Hanem, amikor ezen az oldalon látunk olyan választ, amire már tényleg nehéz megállni, hogy ne reagáljunk, annak ellenére, hogy ismerjük a szabályzatot:
----------------------
Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:
- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.
-------------------
De az én válaszom hülyeség sem volt, csak te piszkálódsz itt, tök feleslegesen,
Gondolom, ugyanaz vagy, amelyik itt módszeresen be van állva erre, azért is irritáló már, mert nem először csinálod ezt a trollkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!