A Gmailes üzenetekről azonnal megkapjátok az értesítést mobilon?
Igen, elméletben 5-10 másodperc után meg kell kapnod. Ez azért van, mert a telefonok úgy sporolnak az akkumulátorral hogy kikapcsolt állapotban, bizonyos ídőközönként csekkolják le az új értesítéseket wifin keresztül. Amikor viszont feloldod a telefont, akkor azonnal csatlakozik a hálozatra így megkapod az értesítést.
Hiába veszel új telefont ha rosszul van beállítva teljesen mindegy, ugyan az lesz a végeredmény, minden telefon hajlamos erre még az iphone is, android esetében a beállításoknál tudod módosítani ezt, például kapcsold ki az akkumulátor kimélő módot, gmailnek tudod engedélyezni a háttérben való futását és az értesítések prioritizálását, vagy a szinkronizácíó gyakoriságát, de azt nehéz elhinni hogy a lehetséges minden beállítást elvégeztéstél mégsem lett jó, szerintem rossz helyen keresgéltél, youtubeon keress rá olyan videókra hogy "how to fix gmail notification error" stb, ha nem tudsz angolul akkor is értened kell hogy épp mit nyomkodnak a videóban.
"Igen, elméletben 5-10 másodperc után meg kell kapnod." És a gyakorlatban? TE MEGKAPOD?
Tudok angolul, már egyszer-kétszer végigjátszottam minden beállítást, akku kímélő mód (optimalizálás) kikapcsolása az egyes appoknál stb.
Igen, most a Samsung S22-n azt tapasztalom, hogy ha feloldom a telefont, akkor általában megjön az értesítés gmailről.
Mondjuk gmail szinkronizáció gyakoriságának beállításáról nem tudok, van ilyen beállítás? És ha igen, hol?
Azonkívül nemcsak a Gmail-értesítés késik, hanem más appok is, illetve feltettem a Samsung saját email kliensét, és az is.
Régen volt egy Samsung A41 2017 telefonom, azon még nem volt ilyen probléma. Azóta bármilyen telefont használok, mindegyiken rossz.
El vagyok átkozva! Mondaná Bagaméri.
Köszi, de ezzel most nem jutottam előrébb. Esetleg megírnád, milyen telefonod van? Mert akkor olyat veszek.:)
(Már kínomban csak ilyen hülyeségek jutnak az eszembe.)
Több fő telefonom van, illetve pár hétig van nálam mindig másik tesztelni, szórakozni vele. Alap és egyedi romoknál is van gond néha 1-1 appal vagy értesítésekkel. Van, hogy egy frissítés tönkreteszi az egyik telót, másikon pedig működik.
Kedvencem és egyik fő telefonom a nothing phone: https://www.youtube.com/watch?v=lRUtHtqfCGA
Pont a hátulján levő ledek miatt mindig odakapom a fejem ha értesítés jön.
Sajnos mókolni kell vele és nem minegyedik telón egyszerű a dolog. Itt találsz pár magyarázatot/segítséget: [link]
Igen. Alap romokon adb parancsos egyszerűbb, nem kell hozzá root, viszont ha újraindítod a telót meg kell csinálni újra.
A másik opció rootolás, magisk és a modul(ok). Ez teló újraindítás után is megmarad.
Hátulütő, hogy rootolni kell a telót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!