Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Gmailes üzenetekről azonnal...

A Gmailes üzenetekről azonnal megkapjátok az értesítést mobilon?

Figyelt kérdés
Android telefonon általában nem kapok értesítést az új levelekről, csak bizonyos idő elteltével. Ez lehet 5-10 perc, fél óra stb., de lehet az is, hogy akkor jön csak meg, amikor feloldom a képernyőt (mondjuk 2-3 óra múlva). Már minden beállítást megcsináltam, amit a neten találtam ezzel kapcsolatban (akkumulátorral kapcsolatban pl., de másokat is), és ez már a 3., 4. telefonom, ami ezt csinálja (jelenleg Samsung S22). Évek óta ez van, de régebben úgy emlékszem, mindig megkaptam azonnal az értesítést. Ti mit tapasztaltok? (Most iPhone-ra akarok váltani, hátha az segít, jobb ötletem már nincs. És fontos, hogy megkapjam az értesítést, mert azon jönnek a munkáim.) Továbbá más alkalmazásoknál is ugyanez a helyzet, vagy hasonló késések vannak. Ja, még a Samsung ügyfélszolgálaton is voltam, de csak széttárták a kezüket.

okt. 30. 00:06
 1/9 anonim válasza:
72%
Általában 5-30 perc között.
okt. 30. 01:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Nálam ugyanez a helyzet kb. de tudtommal azonnal kéne értesíteni, amint küldik az e-mailt. (Van amikor ez meg is történik, de ez a ritkább.) Rohadt idegesítő, már több új telefont vettem emiatt, most megint újat készülök venni, talán az iPhone a megoldás.
okt. 30. 01:40
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

Igen, elméletben 5-10 másodperc után meg kell kapnod. Ez azért van, mert a telefonok úgy sporolnak az akkumulátorral hogy kikapcsolt állapotban, bizonyos ídőközönként csekkolják le az új értesítéseket wifin keresztül. Amikor viszont feloldod a telefont, akkor azonnal csatlakozik a hálozatra így megkapod az értesítést.

Hiába veszel új telefont ha rosszul van beállítva teljesen mindegy, ugyan az lesz a végeredmény, minden telefon hajlamos erre még az iphone is, android esetében a beállításoknál tudod módosítani ezt, például kapcsold ki az akkumulátor kimélő módot, gmailnek tudod engedélyezni a háttérben való futását és az értesítések prioritizálását, vagy a szinkronizácíó gyakoriságát, de azt nehéz elhinni hogy a lehetséges minden beállítást elvégeztéstél mégsem lett jó, szerintem rossz helyen keresgéltél, youtubeon keress rá olyan videókra hogy "how to fix gmail notification error" stb, ha nem tudsz angolul akkor is értened kell hogy épp mit nyomkodnak a videóban.

okt. 30. 02:05
 4/9 A kérdező kommentje:

"Igen, elméletben 5-10 másodperc után meg kell kapnod." És a gyakorlatban? TE MEGKAPOD?

Tudok angolul, már egyszer-kétszer végigjátszottam minden beállítást, akku kímélő mód (optimalizálás) kikapcsolása az egyes appoknál stb.

Igen, most a Samsung S22-n azt tapasztalom, hogy ha feloldom a telefont, akkor általában megjön az értesítés gmailről.

Mondjuk gmail szinkronizáció gyakoriságának beállításáról nem tudok, van ilyen beállítás? És ha igen, hol?

Azonkívül nemcsak a Gmail-értesítés késik, hanem más appok is, illetve feltettem a Samsung saját email kliensét, és az is.

Régen volt egy Samsung A41 2017 telefonom, azon még nem volt ilyen probléma. Azóta bármilyen telefont használok, mindegyiken rossz.

El vagyok átkozva! Mondaná Bagaméri.

okt. 30. 02:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem samsung telefonom van és gmailt sem használok. K-mail és fairmail klienseket, tutamailt pedig igen. Nincs gond sem ezekkel, sem más appok értesítéseivel sem.
okt. 30. 11:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de ezzel most nem jutottam előrébb. Esetleg megírnád, milyen telefonod van? Mert akkor olyat veszek.:)

(Már kínomban csak ilyen hülyeségek jutnak az eszembe.)

okt. 30. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Több fő telefonom van, illetve pár hétig van nálam mindig másik tesztelni, szórakozni vele. Alap és egyedi romoknál is van gond néha 1-1 appal vagy értesítésekkel. Van, hogy egy frissítés tönkreteszi az egyik telót, másikon pedig működik.

Kedvencem és egyik fő telefonom a nothing phone: https://www.youtube.com/watch?v=lRUtHtqfCGA

Pont a hátulján levő ledek miatt mindig odakapom a fejem ha értesítés jön.

Sajnos mókolni kell vele és nem minegyedik telón egyszerű a dolog. Itt találsz pár magyarázatot/segítséget: [link]

[link]

okt. 30. 23:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megnéztem a linkeket. Illetve, még csak gyorsan átfutottam, elég bonyolult dolgokat írnak. Te próbáltad valamelyik tippet azok közük, amiket ott írnak?
okt. 31. 01:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen. Alap romokon adb parancsos egyszerűbb, nem kell hozzá root, viszont ha újraindítod a telót meg kell csinálni újra.

A másik opció rootolás, magisk és a modul(ok). Ez teló újraindítás után is megmarad.

Hátulütő, hogy rootolni kell a telót.

okt. 31. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!