Androidon hogy lehet beállítani, hogy ha egy eszközhöz wifin keresztül csatlakozok, attól még a mobilnet működjön?
Van egy eszközöm, amin keresztül a telefonom wifin kommunikál. A gond, hoyg ha csatlakoztatom, ezt a hálózatot internetnek gondolja és egyből letiltje a mobilnetet. Ahogy kikapcsolom a wifit, lesz mobilnetem, de akkor meg értelem szerint az eszközzel nem tudok kommunikálni.
Egyszerűen nem találok erre semmilyen beállítást.
Nem tud egyszerre működni a wifi és a mobilnet is?
A telefonon honnan tudná, hogy melyik adatforgalmat közvetítse a mobilnet, és melyiket a wifi felé?
Routinggal megoldható lenne, de ehhez sok minden kéne, főképp hálózati ismeretek.
Az eszköz: Carlinkit 5.0 AndroidAuto/Carplay vezeték nélküli adapter. Wifin keresztül kötné össze az autót és a telefont, hogy ne kelljen lengedező kábeleket használni. A kapcsolat tökéletesen működik, csak épp a telefonomat offlineba helyezi, mert a wifin szeretne a netre is kapcsolódni, hiába van bekapcsolva a mobilnet. Ha a wifit kikapcsolom, azonnal bontja az autóval való kapcsolatot is, viszont lesz net. Erre kellene valami megoldás. Elvileg nem így kellene működnie. Azt válaszolták, hogy a telefonom beállításában lesz valószínűleg a hiba. Én már mindent végignéztem, a fejlesztői beállításokat is, de nem jöttem rá a nyitjára.
Telefon: Huawei P20, EMUI 12.0.0.225, a telefonon lévő AndroidAuto verziószáma: 12.9.643854
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!