Miért olyan drágák az iPhone telefonok? És mért szoktak még mindig felvágni vele az azt használók?
Figyelt kérdés
Mivel jobb mint egy harmadannyiba kerülő xiaomi vagy samsungnál, aminek ugyanakkora a teljesítménye? Egyáltalán megéri a "harapott alma" az árát?okt. 24. 14:14
1/13 anonim válasza:
Mert státuszszimbólumok. Senkit nem érdekel egy ugyanolyan erős telefon ami harmadannyiba kerül mert azon nem látszik hogy tele vagy pénzzel. A márkás ruhák is ilyenek, azok is vietnámi gyerekmunkásokkal gyártatnak mint a noname gyártók, egy minőség a kettő csak végül más címke kerül rájuk. Mégis veszik a márkás cuccokat mert azzal lehet vagánykodni hogy a gazdag apuci komoly zsebpénzeket osztogat.
2/13 anonim válasza:
Harmadannyiért erősen kétlem, hogy ugyanakkora teljesítményt kapnál, talán még harmadakkorát sem. Az más kérdés, hogy annyit megérnek-e, de nem hiszem, hogy néhány tíz százaléknál drágábban adnák az értéküknél. Egyébként még a Xiaominak is van alig olcsóbb telefonja, az összehajtható még drágább is, mint egy iPhone 16 alapmodell.
Tehát drága iPhone-t a drága Xiaomi-val vagy Samsunggal kéne összehasonlítani. A felvágás is ezerszer kitárgyalt téma, szerintem te is olvastad az összes kommentet.
3/13 anonim válasza:
#1 Nekem van pár közepesen drága pólóm, sokkal jobb minőségűek, mint az olcsóbbak, akárhol is gyártják őket.
4/13 anonim válasza:
A zárt operációs rendszernek is megvan a maga ára. Kb. 20-30 ezer Ft csak az IOS rajta. De ez legalább sallangmentes és jól optimalizált, rendkívül sokáig támogatott. Ezt Androidosként mondom. Magától a hardvertől nem vagyok annyira hasra esve. Volt iPhone-om, több is. Legutóbb a 14. Ízléstellenek tartom a notch-ot. És érezni, hogy mindenből csak annyit raknak bele, amennyit épp muszáj. Pl. 6 giga ram, 60 hz kijelző. Ezeknek a legdrágább a javíttatása is.
5/13 A Dr Pepper nem kóla válasza:
Ha Rejoyon veszed, nem olyan drága.
7/13 anonim válasza:
Na, megint itt van az okostelefonos őrült. Vedd már észre, ezeknek a kérdéseknek semmi közük az elektronikához. Jó volna már befejezni ezeket az eszetlen, értelmetlen kérdéseket.
8/13 anonim válasza:
Mert az egójuk kiterjesztéseként veszik, semmi más, csak luxushiszti.... a "biztonságosabb" mítosz pedig a nyáron megdőlt...
9/13 anonim válasza:
Ki "vág fel" vele? Még anno az első 1-2 iPhone modell idejében talán jellemző volt, de azóta annyira alap az okostelefon hogy szerintem a kutya nem próbál már manapság ezzel "felvágni". (Pláne iPhone-nal, aminél vannak drágább androidos készülékek, ha valaki a pénzét szeretné fitogtatni.)
10/13 anonim válasza:
Nekem nem státuszszimbólum, sosem vágtam fel vele.
5 évente veszek újat, ebből a szempontból egy android sem lenne olcsóbb és sokkal jobban érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!