SMS fogadási célra milyen GSM modul?
GSM modult keresek, SMS fogadásra, olyat, amihez van valamilyen program (vagy lehet találni-letölteni), tudom: AT parancsokkal mennek ezek, de saját programot nem tudnék hozzá írni.
USB-be bedugom, SMS üzenetet fogadja, a program jelenítse meg.
A különféle mobilnetes USB modemek programjainak felülete túlbonyolított, egyébként hasonló megfelelne, ha egyszerű lenne.
Ez az egész azon múlik, hogy mit szeretnél utána kezdeni a fogadott üzenettel.
Pl a GoIP GSM-SIP klónok (Aliexpressen) meg tudják jeleníteni az SMS-t a böngészőben, de látszik a felületen, hogy arra számítottak, hogy ha ez tényleg fontos akkor nem így fogod használni.
Nem szeretném programnak továbbdobni és feldolgozni, vágólapra szeretném másolni a SMS tartalmát. Azt tudom, hogy alapvetően ezek a modulok arra szolgálnak hogy valamit vezéreljenek stb, de nekem most ez a vágólapos dolog lenne a cél.
Ahogy rákerestem nemrég a GSM modulokra Ali-n, utalnak rá hogy csak ilyen-olyan kínai SIM-et fogad az eszköz - lehet hogy éppen csak rosszakat dobott elém és hogy az eszközök többsége nem ilyen.
Ez milyen célú felhasználás lenne? Milyen környezet/eszközök állnak rendelkezésre?
Mert ha szimpla irodai/otthoni, akkor az Android/IOS okostelefon összeköthető a Windows-sal:
és lehet küldeni/fogadni az SMS-eket:
Vagy ott van példának okáért a nyílt forrású Wammu:
ez régebbi telefonokat támogat inkább, de akadnak USB-s modemek is (nem mindegyik alkalmas SMS-kezelésre, ennek nézz utána):
"Milyen eszközök állnak rendelkezésre" - még semmilyenek, azaz csak SIM kártyák.
Linux (Raspberry Pi) vagy sima Windows alatti, GSM modullal történő megvalósítás érdekelne.
Ha tudsz, Ali-ról linkelsz olyan GSM modult mely bármilyen SIM kártyát elfogad és szerinted meg lehet valósítani vele?
Ilyen régi 3G stickem volt, ezek ma filléresek az apróhirdetésekben. Fogadott sms-t is, de automatizáltan szinte biztos hogy nem tudta a szöveget kimenteni. Hogy windows 10-en még futna-e, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!