Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sebesség-függő hangerő?

Sebesség-függő hangerő?

Figyelt kérdés

Motorola moto g(30) telefonom bluetooth-on keresztül csatlakozik egy bluetooth vevőre, ami az autó (Mazda 3) vonalbemenetére van kötve.

A telefonon Android 12 van.

Zenét hallgatok telefonról.

Kb. 100km/h környékén egyértelműen feljebb megy a hangerő, majd 120 körül ismét.

Mi okozza? Android, Motorola? Netán a bluetooth vevő, a külső zaj hatására? Nem túl valószínű. Vagy az autó?

Hogy tudom megszüntetni? Hol, melyik menüpont? Minek nevezik? Az autó menüjét végignyomkodtam, de nem találtam ilyesmit (hacsak nem valamelyik idióta hárombetűs rövidítés). Telefonon szintén nem...

Piszok idegesítő, mióta feltűnt és önkéntelenül is figyelek rá.

okt. 16. 21:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Autó, szinte minden valamennyire 'modern' kocsinál már így van, an én 14 éves A6-om is ilyen már, de egy Opel Vectra C is ilyen volt már, ami már inkább 20 éves történet.

Ha a kezelőfelületén/beállításokban nem találod, akkor szerintem nem fogod tudni kikapcsolni.

okt. 16. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Vagy esetleg:?

[link]

okt. 16. 22:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Hm, mintha rémlene egy ALC nevű opció. Holnap megnézem. Köszcsi.
okt. 16. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Az autód csinálja, abban keresd a "hibát".
okt. 16. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
Automatic Level Control (ALC), és/vagy Bose AudioPilot funkciót keress, az előbbi a sebességfüggő hangerő, az utóbbi pedig kabin zaj, és sebesség is.
okt. 16. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Az autó fejegységje csinálja. Már az mk3-as Mondeonkban is volt ilyen. 20 évvel ezelőtt.
okt. 17. 05:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Valóban van ALC és valóban az ami.

Amiért nem találtam, az meg teljesen egyértelmű így utólag: anno menet közben tekergettem a "hifit" - szerencsére nincs túl sok opció - és mivel úgy tűnik, nem csak egyszerűen hangerőt emel hanem a hangképet is megváltoztatja, elkönyveltem magamban hogy talán valami mélykiemelő vagy ilyesmi.

Manuált meg olvasgasson aki... Na igen, aki nem talál valamit.

Utólag könnyen vagyok okos.

Köszi mindenkinek.

okt. 17. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!