Mi különbség a Telekomnál a felújított és teljesen új telefon között melyik éri meg jobban előnyök hátrányok ?
Az új telefont előtted senki sem használta, te vagy az első tulajdonosa. Cserébe drágább.
A felújított telefon használt, de minden tekintetben hibátlan. Eladás előtt alaposan átnézik szakszervizben, cserélik a hibás/elhasználódott alkatrészeket, pl. akkumulátor. A Telekom csak hibátlan külső állapotú felújított telefonokat árul, legfeljebb pár apróbb használati nyom lesz rajta. A Telekom az újéval megegyező garanciát ad, de ez kereskedői, nem gyártói garancia, ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy hiba esetén a Telekom szervizeli. Cserébe olcsóbb, mint egy új, és ugyanúgy elérhető a részletfizetési lehetőség is.
Melyik éri meg jobban? Aki több pénzt tud rászánni, neki egyértelműen az új. Ha kevesebb a keret, de jó és garanciás telefont szeretnénk, akkor a felújított.
Több cég is foglalkozik felújított készülékek forgalmazásával. Sokan keresik, mivel egy néhány éves közép vagy felső kategóriás mobil jobb, mint egy új, de belépő szintű, árban pedig hasonló. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy több év garanciát is kaphatunk rá, akkor szerintem nyugodtan bele lehet menni. Én vettem felújított mobiltelefont, iPad-et és laptopot is, eddig pozitívak a tapasztalataim, de ha véletlen még is elromlik valamelyik, ott a garancia. Több éves garanciáért (és ezek a cégek mögött álló szakértelemért) elfogadhatónak tartok 20-25% felárat, kb. ennyivel drágább, mintha kéz alatt vennéd garancia nélkül. Csak apró oldalakon lehet eladják a rosszat, mert nem veszik meg kereskedők. Konkrétan volt, aki szidta az egyik népszerű felújított mobilokkal foglalkozó céget, mert hibát találtak a telefonjában, amiért alacsonyabb árat ajánlottak (cserélni kellett volna egy alkatrészt), majd feltette hirdető oldalra, ahol többért elvitték ezzel a hibával, csak a vevőt sajnálom, mert persze neki nem szólt a felfedezett problémáról. Én (is) jártam már meg nem garanciás használt készülékkel, kiadtam érte nem kevés pénzt, majd a saját költségemen kellett javíttatnom, végül annyiba került, mint egy új lett volna. Azóta csak garanciásat veszek használtban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!