Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez normális az iPhonenál?

Ez normális az iPhonenál?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem iPhone 13 Pro Maxot, az aksija 95%on volt amikor megvettem. Most meg minden héten 1%-kal degradálódott, és most 91%on vagyok. Samsung 25W-os töltővel töltöm, ami valóságban nem annyi mivel lassan tölt, így kímélnie kell az aksit és egyáltalán nem melegszik fel töltés közben. Másrészt nem megyek le 20% alá, hanem onnan töltöm fel 80%-ra.

Nem tudom mitévő legyek, mivel félek, hogy 3 hónap múlva cserélhetek most aksit. Vannak akik 3 hónap után se csökken le a kapacitása, vagy félévente egyszer. Ti mit tudtok ajánlani, lehet rossz a Samsung töltő vagy valamit rosszul csinálom?

szept. 22. 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
29%

85%-nál érdemes cserélni kb. szóval kár ezen aggódni.

Másrészt az akkumulátor nem lineárisan károsodik, hanem véletlenszerűen károsodnak a Li-Ion cellák és többnyire hírtelen. Erre nincs megoldás, bárhogy bánsz vele sajnos. Tény, hogy 20-80 tartomány között jobban kiméled, de azt is vedd figyelemben, hogy így több ciklus kerül az akksiba, szóval amit nyersz azt el is veszted kb.

Hozzátéve most lehet hónapokig nem romlik az állapota, szóval nem érdemes ezt napi szinten nézni, elég ha úgy érzed nagyon rossz az üzemidőd.

szept. 22. 11:12
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

"de azt is vedd figyelemben, hogy így több ciklus kerül az akksiba"

Nem. A ciklus nem töltésenként értendő. 1 töltési ciklus egy teljes lemerülést és egy teljes feltöltést jelent. Azaz, ha valaki 25%-ról 80ra tölti az aksit az nem 1 ciklus. De ettől elteintve ssm kerül több ciklus az aksiba.

Én javasolnám a gyári apple töltő, vagy vezetékmentes töltő használatát.

Az akumlátorok öregedése nem csak a felhasználótól függenek, hanem a gyártásra is. Nincsennek egységes minőségű aksik. Van amelyik tovább bírja van amelyik kevessebb ideig.

Nézd meg mi eszi az aksit a háttérben, mert az is lehet gond.

szept. 22. 12:06
 3/9 anonim ***** válasza:
32%

Nem normális így.

Elképzelhető, hogy a 80-85%-ról átírták 95%-ra (a 100% gyanús lett volna) és így adták el neked.

Hivatalos szervizben cseréltess akksit.

szept. 22. 12:31
 4/9 A kérdező kommentje:

2-es

Gondolkodtam amúgy gyári töltőn, egy 20W-oson csak az a baj az heviti az aksit így hamarabb degradálódik. Vezetél nélküli mégjobban. Vagy te milyen W-os gyári töltőn gondolkodtál?

szept. 23. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:

20w gyári hevíti, 25w-os samu nem.

Értem.

szept. 24. 08:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem 25-tel tölt hanem jóval kevesebb, ki is írja hogy slow charging
szept. 24. 20:06
 7/9 anonim ***** válasza:

A 20 wattos gyári töltő az ami gyárilag hozzá való. Azzal ha melegszik is, természetes. Ha Samsunggal töltöd, azért csökkenhet az aksi élet tartama mert wgyszerűen erőlködik a telefon töltés vezérlője.

A töltő pumpálná az áramot, a telefon pedig viasza fogja azt. Vegyél egy gyár apple töltőt, és gyári kábellel használd.

Tapasztalatból írom. 15 pro max-al kb ugyanez volt. A telefon forrosodott töltéskor Samsung töltővel. Gyárival nem vokt probléma.

szept. 25. 04:49
 8/9 A kérdező kommentje:

De épp azt mondom a telefonom nem forrósodik be, tök kellemes, lassan tölt és mégis csökken heti szinten 1%kal.

De ha ez van akkor veszek 20w apple töltőt.

szept. 28. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Azon az aksin már a gyári töltő sem segít. Ott más gond lesz. Vagy maga az aksi silány minőségű ( azaz eleve nem gyári van benne ) vagy a telefonban van zárlat ami vagy a telefon meghibásodása okoz, vagy ha már cserélték benne az aksit, akkor hibásan szereltek be.

Ergó nézesd meg megbízható (!) Szervízben!

szept. 29. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!