Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » ? Legalább android 10-es...

? Legalább android 10-es telefont keresek a következő feltételekkel.

Figyelt kérdés

Van egy jó régi Huawei P8 Lite telefonom. Már érik egy új telefon vásárlása, de még nem egészen gondoltam át minden szegletét ennek a témának. Nincs sok pénzem rá, tehát a drágább, csúcs szuper készülékek nem jönnek szóba (nem a top kategóriát keresem). 100e fölé semmiképpen sem mennék és inkább 70e Ft-ig bezárólag nézelődök. Kizárólag új telefont keresek és nem magánszemélytől. Nem érdekel, hogy csak egyszer bontotta ki vagy netán egyszer sem, tehát használt vagy újszerű nem felel meg.

Még a kérdés előtt: A "menj el boltokba és nézelődj ott" tanács egészségügyi állapotom miatt nem felel meg.

Az elsődleges szempont a kinézet.

Ennél nagyobb mértékű lekerekített sarkú telefonok nem jönnek szóba. [link]

És itt van egy olyan készülék, ami már nem felel meg: [link]

Aki nem érzékeli a különbséget vagy rendkívül furcsállja a feltételemet, az ne olvassa tovább, mert ez a legfőbb szempontok egyike.

Még egy kritikus feltétel: fekete szín nem jön szóba. Ezentúl rózsaszínt, pirosat vagy más nőies színűt sem akarok vásárolni.

Súly és méret:

Huawei P20 vagy P30 telefont már fogtam a kezemben (nem tudom, hogy melyiket és azt se tudom már, hogy Lite kivitel volt-e), de az túl nagy volt, és lehet, hogy csak ebből adódóan, de nehéznek, kezelhetetlennek éreztem.

Az én telefonom nagyon kellemes súlyú, 131 g-os. Nem szeretnék ennél jelentősen nehezebbet fogni a kezemben, sőt, nem tudom, hogy mennyivel nehezebb lenne még kényelmes, mert rendkívül vézna vagyok.

A jelenlegi telefonom mérete: 143 x 70,6 x 7,7 mm. Optimálisnak tartom ezt a méretet.

A következő feltételek szinte teljesen biztos, hogy teljesülni fognak egy legalább android 10-es és ilyen költségű telefon esetében, de azért leírom:

- minimum 3 GB RAM, de sokkal inkább 4 GB

- minimum 32 GB belső tárhely

- minimum 3.000 mAh-ás akkumulátor

- OTG-képes legyen

- VoLTE

- a Bluetooth ne legyen bugos

(Még gondolkozok, hogy kelleni fog-e nekem az 5G, de egyenlőre ez nem feltétel.)

A telefonomhoz – még egyszer: Huawei P8 Lite – hasonló működésű vagy hasonló beállításokkal rendelkező telefonokat keresek, bár android 6-ról android 10-re ugrás esetében sok különbség fog fogadni, az biztos. De akkor is gondolom Huawei márkájú fog rá a leginkább hasonlítani mind kinézetben, mind működésben.

A kérdésem tehát az, hogy milyen telefonokat ismertek és tudtok ajánlani, amik a leírtaknak megfelelnek?

Köszönöm előre is, akik a szempontjaim mindegyikét szem előtt tartják válaszoláskor.

szept. 15. 12:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy valaki is fejből ismeri az összes telefont ilyen mélységig (lekerekítettség mértéke, elérhető színek...), mindenesetre kétlem, hogy találsz ilyet. Tömeggyártott termékek esetén az embernek néha kompromisszumokat kell kötnie. Hasonló esetekben itt érdemes feltételeket beállítani:

[link]

szept. 15. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Legközelebb az elképzeléseidhez egy iPhone SE2022 használt állna, nincs nagyon ebben a méretben más telefon.
szept. 15. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de ez egy vicc amit leírtál.

Kinek szabogatod a feltételeket?

70.000 forintig akarsz ÚJ telefont, és még egy rakás egyéb feltételt is szabsz?! Te melyik bolygón élsz?

szept. 15. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
ez egy vicc. újonnan akarsz android 10 es telot vasarolni. what? mindjárt jön a 15 bro.
szept. 15. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!