Az iphonok akkumulátora mindig változik?
Vannak szériák pl x xs 11 12 13stb namost olvastam már hogy vannak szériák amiknek átlagban jobb az akkujuk (és itt most nem a mAh ra gondolok) hanem minősségre inkább. pl szervizes forumon olvastam hogy a 12 es szériának annyira nem jó mert sok volt belőle idő elött szervízben cserére de pl a 14 es széria jóval jobb.
Nekem van egy iphone 15 prom (október közepén lesz 1 éves) és most áll az akkum 90% on 360 ciklussal úgy hogy rendesen töltöm 20% alá sose és 80 fölé a korlát miatt sose töltöm.
Van olyan iphone 14 pro model amin 500+ ciklus an és 93%-95% on áll.
Mitől függ ez, 15 ös szériánál ez normális? mert ha így haladunk amikor 2 éves lesza telefonom 75-80% on fog állni ami eléggé gáz..
Barátnőm XS (kezdetektől) bőven 1000+ ciklussal 85% on áll jelenleg első akkuval.
Ugyanolyan készülékek esetén sem egyformma a változás.
Az akkumulátor 'kopó' alkatrészek számít, mint az autó kerekén a gumi. Az sem egyformán kopik mindenkinek, használatfüggő.
"A százalék semmit nem jelent, az üzemidő a lényeg."
Az akku kapacitása a lényeg.
Az üzemidő a fogyasztástól és a kapacitástól együtt függ! Az előbbi teljesen független az akkumulátortól.
"Nekem van egy iphone 15 prom (október közepén lesz 1 éves) és most áll az akkum 90% on 360 ciklussal"
Hogy a búsbüdös francba tudtad alig egy év alatt így leamortizálni?! Nekem a tavaly decemberben vett 14-esem még mindig 100%, bár csak 112 ciklus van benne. Nem is értem, hogy lehet 11 hónap alatt 360 ciklust beletenni. Te le se teszed a telefont a kezedből? Normális használattal 2 napot lazán bír, nekem néha hármat is.
"20% alá sose és 80 fölé a korlát miatt sose töltöm."
Ez mondjuk totál baromság, de úgy látszik, sosem fog kihalni.
""20% alá sose és 80 fölé a korlát miatt sose töltöm."
Ez mondjuk totál baromság, de úgy látszik, sosem fog kihalni."
Ezen az oldalon nem ezt írják. És hát meg kell állaptanom hogy a mondandójukat jobban alátámasztották mint te a tiedet:
Töltsd rendesen 100-ig, úgy is használod annyit, mint állat és merítheted akár 5%-ra is.
Íg nem kell annyiszor töltőn lennie, mint eddig.
Decemberben vettem a 15 Pro-t 115 ciklussal 99%-os most.
Neked 360 van benne, 3-szor annyit töltötted, mint én, az azért komoly. Valamit valamiért.
Én 80 %-ban Magsafe-et használok munkahelyen, otthon kábelt hétvégenként. Heti 3 töltés nagyjából.
Ez teljesen normális.
"Az iPhone 14- és korábbi modellek akkumulátorai úgy vannak kialakítva, hogy ideális körülmények között az eredeti kapacitás 80%-át megtartsák 500 teljes töltési ciklusig.* Az iPhone 15-modellek akkumulátorai úgy vannak kialakítva, hogy ideális körülmények között az eredeti kapacitás 80%-át megtartsák 1000 teljes töltési ciklusig.* "
Nem ideális az, ha sokszor teszed ki órákon át forróságnak vagy fagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!