Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Nokia 3510 telefon 2002-ben...

A Nokia 3510 telefon 2002-ben jelent meg. Volt előtte már Nokia ezzel a számmal?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem ezt, mert azt tudom hogy a Nokia 3510 akkor jelent meg, és ez már abban a korban egy modern normális méretű telefon volt, nem tégla. Viszont egyértelműen emlékszem, hogy az azt megelőző 1 vagy 2 évben amikor még ez a teló ki sem jött, nekem hárman is arról számoltak be hogy láttak már Nokia 3510 telefont ami régi, régebbi mint a 3210 és 3310 mert akkor azok voltak népszerűek, és tégla telefonnak nevezték. A háromból ketten osztálytársaim voltak, általánosba jártam akkor. A harmadik meg anyám egyik munkatársa volt aki azt mondta, a fiának olyan van és szintén nagy telefonként jellemezte. Akkor még nem volt internetem hogy utánanézzek, viszont azóta eszembe jutott ez és néha ránézek, hogy ez létező telefon volt, de nem úgy látom. Találtam listát a valaha megjelent Nokia telefonokról és csak a 2002-es 3510 van rajta, nem írnak régebbről ilyet. 3810 van ami nagyméretű volt és régebbi. Mit gondoltok erről, azzal keverhették mindannyian, vagy esetleg volt valami nem hivatalos kínai utánzat amit ezzel a sorszámmal árultak?

szept. 7. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Laikusoktól ne várj olyant hogy felismerjenek egy telefont... Lehet az 5110-el keverték.
szept. 7. 11:39
 2/3 anonim ***** válasza:
szept. 7. 17:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a 3110-el keverik, ami valóban gyilkos fegyver volt, bár miniaksival könnyebb, de itthon nemigen volt kapható a kisakkus verzió.

Amúgy egész jó telefon volt és ez adta meg a későbbi 33-as sorozatnak az alapot. Annyiból volt más, hogy külsőantennás volt.

Utódja a 3210 és annak utódja 3310 volt a két leghíresebb nokia példány.

3210 és 3110 billenytyűrendszere kb ugyan az, csak összetömörítve, a 3310 pedig enyhe új dizájnnal. Ezek mind zöld/fekete monokróm kijelzővel voltak szerelve.

A 3310-nél anno felmerült, hogy kapjon színes kijelzőt a 3340-es modellben. 3330-as modell igy pont ugyanolyan volt, de magasabb tudással. Végül 3340-es verziót elkaszálták, mert túl drága lett volna a kijelző miatt és a 3350-es jött helyette, aminek már egy kicsit más billenytyűzete volt.

3410-nél egy gyorsabb és erősebb telefon jött ki, de valahogy ne nyerte el az emberek szívét és relatív gyorsan jött utána a 3510-s verzió, eredetileg monokróm kijelzővel.

Ennek a következő verziója volt a 3510i amit az akkor emberek tartottak a 3510-nek. Miért? Mert ez volt az első színes kijelzős nokia. Ezzel vette kezdetét a harc a színek számával a reklámokban. Igaz, ez még a 4ezer színt megjeleníteni képes ha jól emlékszem tft kijelzős volt, de már ekkor is létezett fejlettebb kijelző (16ezer színes, 32 ezer színes...stb.), de gyártása drága volt így nem rakták még telefonba.

Akkoriban az úgynevezett "kínai" verziók nemigen léteztek.

A 3810 pedig régebbi jóval és nem túl gyakori volt itthon, inkább business telefon volt, mert aktatáskás modellnek szánták elég magas áron.

Szóval valószínűleg a 3110-el keverik ismerőseid.

szept. 23. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!