Az okostelefonok hangszórói jellemzően mekkora kimenő teljesítményt bírnak el? (Konyhanyelven hány wattosak)
Figyelt kérdés
szept. 6. 17:21
1/7 anonim válasza:
1 - 1,5 watt. Fejből én se tudtam, de Google a barátom. Ahogy neked is
2/7 A kérdező kommentje:
Kerestem Google-ön, de nem találtam semmit.
Mindenesetre köszönöm a választ. :)
szept. 7. 13:31
3/7 feri 45 válasza:
Az általam szétszedtek 0,08 mm átmérőjű huzalból tekercseltek voltak, impedanciájuk 4 vagy 8 ohmos. Ezekkel az adatokkal számítsd ki a teljesítményt, ha 15 A/mm2 áramsűrüséggel terhelik a tekercshuzalt. Így a maximális terhelhetőséget kapod.Üdv:H.F.
4/7 A kérdező kommentje:
3-as: Hogyan tudom kiszámolni ezekből az adatokból? Wiki-n találtam egy képletet (máshol nem találtam), de az irreálisan magas, kb. 4,5 wattos teljesítményt adott.
szept. 8. 20:32
5/7 feri 45 válasza:
Elnézést kérek! Gondoltam, hogy elektrónikában jártasabb vagy. Így én kiszámoltam. A 4 ohmos 22,5 mW, a 8 ohmos 45 mW adódott. Mikro méterrel mérve a huzal mérés ilyen vékony átmérők esetén már tájékoztató értékűek. Meghamisíthatja a kilincs kerék szorítása és zománc réteg vastagsága a mérési adatot. A mobil telefon üzemszerű teljesítmény műszeres mérésére nem volt lehetőségem. A valóságban negyed- fél teljesítménnyel is működhetnek. Üdv:H.F.
6/7 A kérdező kommentje:
Csak érdekel az elektronika a hangtechnika nyomán, jártas maximum a hangtechben vagyok egy kicsit, de elektronikában nem.
Köszönöm szépen a levezetést.
szept. 9. 12:43
7/7 anonim válasza:
A 4,5 W egy nagyobb szobában is túl hangos lehet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!