Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Olcsóbb lesz az Iphone?

Olcsóbb lesz az Iphone?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy Iphone 13 Pro-t,viszont elég borsos az ára az lenne a kérdésem hogy amennyiben kijön az Iphone 16 olcsóbb lesz a 13?
szept. 2. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
szept. 2. 17:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi
szept. 2. 18:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, idővel az iPhone 13 Pro olcsóbb lesz. Egyfelől az új készülék ára is, mert kifutó modellnél a megmaradt készletet leakciózzák. Ha viszont ilyent szeretnél, nem árt sietni, mert nemsokára el fog fogyni az új.

Ha még jobb árban szeretnél hozzájutni, akkor felújított készüléket érdemes venned, erre van ahol 2 év garanciát is adnak, ami gyakorlatilag megegyezik az újéval. A felújított készülékek külső állapota változóak, minél rosszabb, annál olcsóbban megkapod, de akár újszerű is beszerezhető. Adott készülék minél régebbi, annál lejjebb megy az ára felújítva, különösen ha már újonnan sehol sem forgalmazzák. Tehát egy év múlva olcsóbb lesz, mint most, két év múlva pedig még olcsóbb. Ha minden hónapban félreteszel rá, előbb vagy utóbb meglesz ez a telefon (és felújítva még évekig beszerezhető lesz).

A harmadik lehetőség, hogy magánszemélytől használtan vásárolsz. Ilyen nagy értékű árucikknél ezt a lehetőséget nagyon meg kell fontolni, mivel könnyen lehet, hogy azért adják el, mert valami hibája van, és inkább az új tulajdonosnál jöjjön elő. Az is lehet, hogy iCloud záras és nem tudnak kilépni belőle, ilyenkor kb. kuka a telefon. Erre nincs garancia sem, magánszemély ritkán ad.

Jelenleg kereskedőnél 260.000 Ft körül megy az iPhone 13 Pro ára 2 év garanciával kiváló állapotban, rövidebbel már 230.000-ért megtaláltam. Lehet magánszemély 200.000-ért árulja, viszont lutri, alaposan át kell nézni, ajánlott személyes találkozó és adásvételi szerződés is. Garancia pedig nincs rá. Ha mondjuk 150.000 Ft-ért találsz iPhone 13 Pro-t, az már erősen gyanakvásra ad okot, jó oka van, hogy ennyire ár alatt kínálja, és biztosan nem az, hogy gyorsan kell a pénz, ugyanis ha hibátlan, kereskedő többet ad ennél azonnali fizetéssel. Te sem árulnál egy telefont olcsóbban interneten, mint amiért az első kereskedőnek el tudnád adni, biztos lehetsz benne, hogy más sem. Ebben az esetben biztosan van valami olyan problémája, amiről nem szól, és ami miatt nem tudta árában eladni. A kereskedők értenek hozzá, alaposan átnézik és bevizsgálják, rosszat pedig nem vesznek meg, illetve ha javítható hibája van, akkor azt levonják a vételárból, és neked javítva adják el.

Én iPad mini 5-el hoztam meg nemrég ugyanezt a döntést, garancia nélkül magánszemély 23.000 Ft-al olcsóbban adta volna, de én inkább a 2 év garanciás készüléket választottam. Ennyit megért nekem az, hogy biztosan jó, ha pedig mégsem, a kereskedő javítja vagy cseréli. Ilyenkor azt kell megfizetni, hogy a használt készülék vásárlásából eredő kockázatot a kereskedő vállalja helyetted, így neked teljesen biztonságos a vásárlás. Vagy te vállalod a kockázatot, és akkor jobb árban megveheted, ha találsz. Ha hibátlan, akkor örülsz, ha pedig valami baja van, úgy már mindjárt nem is volt olyan jó árban.

szept. 2. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!