Mennyire valóságos az okosórán mért ekg ?
Ne alapozz okosora EKG merésre.
Arra lehet jó, figyelmeztet, hogy egy igazi EKG t csinálj amit orvos értékel ki. De én még erre se használnám EKG eszközként
Az okosórák által végzett minden egészségügyi mérés inkább csak egy becslés. Van ahol ez jobban működik (pl: nyugalmi pulzus), van ahol kevésbé (mozgás közbeni pulzus, alvásod kiértékelése), van ahol meg konkrétan a tippelés kategóriában van (EKG, véroxigén).
Az óra által mért EKG-ra a világon semmit se alapoznék. Ha voltál már igazi EKG-n, akkor láthattad, hogy nagyon sok kivezetést raknak rád. Nem tudom pontosan mennyit, mert már rég voltam, de valahol fél tucat fölötti számról van szó. Na, ebből az óra fizikailag nem tud egynél többet. Nagyjából arra "jó", hogy ha az óra szerint rossz az EKG-d, akkor talán besz..arat annyira, hogy elmenj megnézetni, hátha tényleg rossz. A véroxigénre szintén áll ez: a jelenlegi pontos mérési technológia csuklón nem alkalmazható. Van olyan óra, ami becsült vérnyomást is kiír, de az már tényleg semennyire sem mért, csak a pulzusból kimatekozott tényleges tippelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!