Miért vágyok buta telóra, amikor okos telóm van?
Figyelt kérdés
Néha úgy érzem, többet árt az okos telóm, mintha nyomógombos lenne, ez amolyan függőség lehet?#okostelefon #buta teló
aug. 18. 10:40
1/8 anonim válasza:
Pont az lenne a függőség, ha fordítva lenne.
2/8 anonim válasza:
Azt te tudod a legjobban, hogy miért kedveled jobban a nyomógombos telefont. De nyugi - már, ha ez megnyugtat - nem vagy ezzel egyedül. Vegyél egyet és használd azt, ha azzal jobban érzed magadat!
És nevezhetjük egyszerű telefonnak.
3/8 anonim válasza:
Sokszor én is ezt érzem. Az a baj, hogy egyszerűen nagyon elszakadtunk mára már a a természettől meg a normális dolgoktól, és egy idő után a tested azért jelez így vagy úgy, hogy hahó, ez nem annyira oké....
Én is úgy érzem, hogy bár sokat segítenek ezek a modern kütyük, de valahogy nagyon ilyen mű lett a világunk.
De az az igazság, hogy nem csak a világ változott, mi is változtunk vele.
Én időnként egy kis digitális detoxot tartok, és próbálok ráállni, hogy tényleg csak akkor vegyem elő a telóm, mikor indokolt stb.
4/8 anonim válasza:
Érzek én is hasonlót. Ez ilyen jelzés az elmédtől, hogy nem oké valami. Ahogy előttem írták, az ember nagyon eltávolodott a természettől, ami egyébként számára a normális közeg lenne. Gondolj bele, mennyire nem normális (persze sokan azt hiszik), hogy mobiltelefonokkal járkálunk, amikből ömlik kifelé az inger és az információ. Az emberek ingerküszöbe a plafonon, sokan emiatt érzéketlenné válnak az életre, hanyatlanak a szociális kapcsolataik, és egyre több emiatt a depressziós. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek az elvonulások, mert visszarángat a valóságba egy kicsit, segít önmagunkra figyelni és kapcsolódni a környezettel, a természettel. Abszolút semmi szükségünk a telefonra és az internetre a boldog élethez (inkább eltávolít tőle), ez egy hazugság amit a marketing és a társadalom hangoztat nekünk szüntelen, pénzt és energiát nem kímélve.
5/8 anonim válasza:
Nem egészen értem, mi a kérdés. Ha feature phone kell, vegyél egyet. Az okostelefon sokminden, de a legkevésbé telefon a szó hagyományos értelmében. Valójában egy kézi számitógép, mindenes.
6/8 anonim válasza:
Nekem van mind a kettő. A butának tudja a számát mindenki, az van nálam 0-24-ben. Az okost csak akkor viszem magammal, ha elhagyom a települést. Mindenki tudja, hogy e-mailt meg mindenféle üzeneteket csak akkor küldjön, ha nem fontos, hogy sürgősen megkapjam, egyébként hívjon.
7/8 anonim válasza:
És mi gátol meg benne, hogy az okost butaként használd?
8/8 A kérdező kommentje:
Hiányoznának a fizikai nyomógombok.
aug. 21. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!