Yettelben ha váltok E SIM-re, akkor hogyan kapom meg a QR kódot?
Tehát tervben van az, hogy E SIM-re változtatom a Yetteles előfizetésemet, és a kérdésem az lenne, hogy ez hogyan zajlik?
Tehát bemegyek a Yettelbe, kivárom a soromat ha kell, mondom az ügyintézőnek, hogy szeretném a jelenlegi SIM kártyámat lecserélni E SIM-re, ő elkéri a személyimet meg a lakcímet, és utána hogyan tovább?
Hogyan kapom meg az új kártyát? Emailben fogják kiküldeni, vagy kinyomtatják egy papírfecnire, vagy valahonnan letölthető lesz egy fájl? Csak mert egy másik, külföldi szolgáltatónál ez úgy működik, hogy az alkalmazásukban ki lehet választani, hogy egy E Sim-re hordozod a számot, kifizeted ennek a költségét (valami aprópénz, itthoni pénzben Kb. 300 Forint), megadsz egy email címet, ahová elküldik a PDF fájlt a QR kóddal. De a Magyar Yettelnél ez hogyan zajlik?
Telekommal van tapasztalatom: Online rámész, hogy "eSIM-re váltok" és q folyamat végén megkapod a QR kódot (megjelenik a monitoron, de e-mailben is elküldik)
A fizikai SIM akkor deaktiválódik, amikor az eSIM-et aktíválod
(Tehát, ha megvan a QR, de nem aktiválod azonnal, az addig a fizikai kártya működik tovább)
Az eljárás díjmentes.
eSIM fizikai kártyára cseréje szintén díjmentes, viszont Ezt már csak személyesen tudod megcsinálni.
Yettel és Vodafone nincs tapasztalatom, de - szerintem - nem sok különbség lehet
Érdemes rákérdezni a Yettelnél, én decemberben váltottam e-simre és két lehetőség volt. Kiküldik postán vagy bemegyek személyesen a kis papírfecniért.
Lehet azóta változott már.
2-es vagyok, beszéltem ma a vodafonnal: (feltöltőkártyásként) csak üzletben, személyesen lehet kérni a fizikai/esim váltást, a folyamat oda-vissza díjmentes. Ahogy írtam, a qr az online felületen lesz elérhető (kell egy másik eszköz, aminek a kijelzőjéről be lehet olvasni, ha nincs jobb ötlet). Ahogy más is írta, természetesen a fizikai sim tiltásra kerül.
Intéztem már egyszer ilyet személyesen, a boltba lépéstöl számítva max 3 percbe telt az egész folyamat, és meglett az esim igénylés. Maga az esim elsőre nem jelent meg az alkalmazásban, de laptoppal belépve a weboldalon már mutatta 5-10 perccel az igény után, és azonnal fel is ment a hálózatra vele a telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!