Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen laptopot lehet jó egy...

Milyen laptopot lehet jó egy egyetemistának?

Figyelt kérdés
Jogász szakot kezdek szeptembertől, ehhez szeretnék laptopot vásárolni. 100 ezer ft körüli összeget szánnék rá, akár használtan, szempont a kicsi súly, kis méret, hosszú akkumlátoridő. Főleg szórakozási használnám, illetve wordre ppt-re és ilyesmi alapprogramokra lesz sztem szükségem.

2024. júl. 16. 14:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Használt üzlet Dell Latitude, Lenovo Thinkpad szériák. Legyen 16GB RAM, legalább 3. generációs Ryzen 5, 9. generációs I5/I3.

Tartósak, jó üzemidőt hoznak, nem esnek szét.

2024. júl. 16. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Ennyiért csak használt jöhet számításba. A "szórakozásra használdnád" részt kifejthetnéd. Játszani ezekkel nem fogsz tudni, filmezni igen.

A kicsi súly, kis méret pedig jellemzően árnövelő hatású, nyamvadt 100 ezres keretből lehet hogy nem ezt tenném előtérbe. Továbbá használt laptopnál már az aksi üzemidő sem lesz olyan, kivéve ha friss az aksi, ami ebben az ársávban szerintem nem elvárható.

2024. júl. 16. 15:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Szórakozás alatt az ilyen alap funkciókat értettem, pl youtube, filmek, netflix stb. Nem vagyok nagy gamer
2024. júl. 16. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk a hordozhatóság olyan, amit nem áldoznék fel.

Biztos nem cipelnék 2kg-os notebook a tömegközlekedésen, kaja meg minden mellett...

2024. júl. 16. 20:05
 5/5 anonim ***** válasza:

"Biztos nem cipelnék 2kg-os notebook a tömegközlekedésen, kaja meg minden mellett..."

A legtöbb laptop 2 kg alatt van, de nem túlságosan. Egy Macbook Air is több mint 1,2 kiló. Aki gyakran cipel laptopot tömegközlekedésen, az előbb-utóbb rájön, hogy hátizsákban kell vinni, úgy nem nehéz.

Mondjuk azt is érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb (nem gólya) egyetemista rohadtul nem cipel magával laptopot, mert totál felesleges, főleg egy jogásznak. Én informatikai szakra jártam anno, alig néhány ember cipelgetett magával gépet.

2024. júl. 16. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!