Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Most akkor hogy működik az...

Most akkor hogy működik az iMessage pontosan? Sms vagy online?

Figyelt kérdés

Bevallom most 2 év iphone használat után jöttem rá hogy az iMessage nem csak egy fancy név az sms küldő-fogadó appra. :D

De akkor hogy működik pontosan?

Ha olyannak küldök üzenetet akinél épp nincs internet, akkor sms-ként küldi? Vagy mms-ként ha kép?

Párommal használnám, szintén iphone-ja van de neki nincs mobilnete, csak a munkahelyén helyenként wifi. Ha küldök neki pl egy képet és épp nincs wifi közelében akkor nem lesz drága mulatság mms-ként küldeni?

Szóval valaki el tudná magyarázni hogy mitől függ hogy online vagy sms-ben megy át az üzenet?

2024. jún. 10. 07:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Alapesetben online, az Apple szerverein keresztül, szóval mindent szépen megosztasz velük (nem mintha amúgy nem kémkedne utánad az iPhos). Ha nem tudja néhány percen belül kézbesíteni, mert valamelyik fél offline, akkor átvált SMS/MMS-re.
2024. jún. 10. 07:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Minden üzenetküldő átfut valahol, ez a része nem érdekel.

Amit írsz az viszont baj, nem lehet ezt valahol beállítani hogy hogy küldje? Fogalmam sincs hogy adott pillanatban offline van-e, nem akarok egy csomó mms-t fizetni 🫣

2024. jún. 10. 08:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez beállítható.

Nekem német nyelvre van állítva, de megtalálod.

[link]

Az iMessage beállításainál “als SMS senden” résznél ha kikapcsolod, akkor nem fogja SMS-ként vagy MMS-ként küldeni, hanem egészen addig míg a másik fél nincs internetközelben, nem fogja megkapni.

Szóval ezt kell kikapcsolnod.

Remélem tudtam segíteni.

2024. jún. 10. 08:28
 4/12 Morzsi007 ***** válasza:
75%

Van a Beállítások/Üzenetekben olyan, hogy küldés SMS-ként. Ha ez nincs bekapcsolva, akkor nem küldi el SMS-ben sem ameddig offline, csak akkor, ha már online lesz a fogadó fél.

Neked ez gondolom be van kapcsolva.

A másik, hogy MMS-t is ki lehet kapcsolni ugyanitt. Talán ezzel megoldódik a problémád.

Amúgy egyszerűbb, ha mobilnetet vesz a barátnőd 2024-ben, enélkül az okostelefon, majdhogynem csak butatelefon. Vagy elég neki egy gombos és SMS-eztek.

2024. jún. 10. 08:30
 5/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

Nem a barátnőm hanem a “pasim” és nincs szüksége mobilnetre mert otthon is meg a munkahelyén is van wifi, máshol meg nem akar netezni. (Amúgy egy éve váltott csak a nyomógombosról :D )

2024. jún. 10. 08:34
 6/12 Morzsi007 ***** válasza:

Megvan még a nyomógombos mobil?

:))

Akkor ne használjátok az imessage-t csak szöveges üzenetet, SMS.

Van Facetime Audio (meg Video) is, amihez szintén kell net, de 2 iphone között ez is egy jó funkció, ha sokat beszélgetnétek.

2024. jún. 10. 08:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs megvan-e még, miért fontos ez?

Nem igazán hívjuk egymást munkaidőben, chat lenne a lényeg.

2024. jún. 10. 09:01
 8/12 A kérdező kommentje:

És akkor ha kikapcsolom hogy “küldés sms-ként” akkor azoknak továbbra is sms-t küld akiknek nem iphone-ja van? Vagy addig egyáltalán nem küld sms-t?

Elég kusza nekem ez hogy ennyire egybevonja az online chatet és az sms-t 😅

2024. jún. 10. 11:03
 9/12 Morzsi007 ***** válasza:

Csak annak tudsz küldeni imessage-t, akinek erre képes eszköze van, akinek nem, annak sehogy sem megy el az imessage, de nem is kék, hanem zöld színű a buborék minden esetben. Akinek engedélyezve van az imessage a készülékén, azt látod, mert kék színű a buborék és ahová írod a szöveget ott is az van, hogy “iMessage” halvány szürkével, más esetben “Szöveges üzenet” szintén szürkével.

Nem kusza, csak túl gondolod.

Ha kikapcsolod a “Küldés SMS-ként”, és imessage-t írsz, csak akkor fogja megkapni az üzenetet, amikor online a címzett fél. Amúgy nem küldi sms-ben. Csak, ha be van kapcsolva ez a funkció.

2024. jún. 10. 11:19
 10/12 A kérdező kommentje:
Lehet nem jól fogalmaztam. Tehát most kikapcsoltam azt hogy “küldés sms-ben”, ezután ha akarok írni valakinek aki androidos, akkor mi történik? Imessage online csak apple eszközök között működik ha jól értem, de kikapcsoltam hogy sms-ben küldje. Akkor nem megy át az üzenet?
2024. jún. 10. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!