Németországba ha telefonálok milyen formátumra kell átírni a tegnap kiutazott barátom számát? ( Telenor)
Ha barätod kint is a magyar szämät hasznälja, akkor:
0049-30 xxx xx xx
0049-20 xxx xx xx
0049-70 xxx xx xx
Ha kint nemet szämät akarod itthonrol hivni:
0049 majd a szäm "0" nelkül!
Amugy ajänlom, hogy ha sokat beszeltek, es van kint a barätodnak nemet VEZETKES szäma, akkor a skype elöfizetest. 4EUR/ho es korlätlan!
wääää...tiszta hülye vagyok...bocs...igaz! amit irtam mobilra az elöbb 0049 20/30/70 az termeszetesen hülyeseg!
SORRY!
Most aztán jól összekevertétek szegényt :D
Szóval :)
Ha barátod kint magyar telefont használ akkor
0036(70 vagy 30 vagy 20) és a telefonszám
ha német számot használ
0049 és a tel szám :)
Ha magyar számot használ akkor csak Ő fog többet fizetni, te a hazai tarifát fizeted.(Ő fizet fogadási díjat)
Ha német a szám akkor Te fizetsz nemzetközi tarifát.
Csak egy ötlet, ha Vodás a telefonod akkor 3 nullával hívd a német számot és fele annyiba kerül.
Ha pedig kint van magyar vodafonos telefon, akkor célszerű kérni a heti passportot, 1990 Ft-ért 1 hétig kintről is magyarországi helyi tarifával lehet telefonálni.
Érthető voltam ? :)
Ha a magyar számát használja, akkor: +36-ot a 06 helyett.
A fentebb leírt 0036-al szemben annyi az előnye, hogy bármelyik országból hívhatod (ha esetleg te is kimész Németországba). Ha 0036-al hívod, akkor nem minden országból fog működni, mivel a nemzetközi előhívószám (00) országonként más-más lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!