Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » KB mennyit fogyaszt egy 33w...

KB mennyit fogyaszt egy 33w telefontöltő 8 óra alatt alapjáraton, ha konnektorba felejtjük, és a teló nincs rádugva?

Figyelt kérdés
A barátnőmnél éjszakáztam, és bedugva felejtettem a töltőm, amire reggel elég nagy hisztit levágott, hogy nagy lesz a rezsi.

máj. 14. 09:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utólag visszaolvasva valóban félreérthető a leírásom. Barát-barátnő, én is nő vagyok, és csak egy aféle "csajos este volt", nem párkapcsolatról van szó. De ez egyébként is irreleváns a kérdés szempontjából. Köszönöm a válaszokat!
máj. 14. 11:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki 5 forintot, és tedd hozzá, hogy a visszajárót tartsa meg.
máj. 14. 11:38
 13/19 anonim ***** válasza:
92%

Van egy konnektorva dugható fogyasztásmérőm, ami 5W fogyasztásnál már mér.

Ebbe dugtam egy elosztót, majd még többet, és összesen 14 töltő volt rádugva.

Nem jelzett fogyasztást.

Tehát a 14 darab töltő adapter fogyasztása "üresjáratban" kevesebb, mint 5W.

Egy darab átlagosan 0,5W-nál is kevesebbet fogyaszt.

0,5W-al számolva 8 órán keresztül = 4Wh fogyasztás, azaz 0,004Kwh

1Kwh áram 71Ft, ha nem a "rezsivédett" árat nézzük.

Tehát a bedugva hagyott töltő 8 óra alatt maximum 0,284 Ft-ot, azaz durván 28 fillérnyi áramot fogyasztott

máj. 14. 12:03
 14/19 anonim ***** válasza:
44%
Legközelebb benne is felejtsd benne.
máj. 14. 12:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Na ez a női barátság :DDDD

Egy telefontöltő miazz műsort csinálni? LOOOL!!

máj. 14. 12:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem a barátnőd, vannak ilyen félresiklott környezetvédő kampányok, hogy húzd ki a töltőt. Ha elkezded magyarázni, hogy nincs érdemi fogyasztása, akkor jön hogy "sok kicsi sokra megy". De a mai töltőknél már figyelnek erre. Több környezetterheléssel jár ha kihúzod, mert előbb-utóbb kiszakad a konnektor vagy elkopik a töltő villásdugója és újat kell venni :-)
máj. 14. 14:33
 17/19 anonim ***** válasza:
21%

"Van egy konnektorva dugható fogyasztásmérőm, ami 5W fogyasztásnál már mér."

Akkor azt dobd el nagyon messzire! Ha 5W alatt nem mér, akkor az valani nagyon gagyi cucc. Szemét. Kuka. Selejt.

Ha a b.nőd sötétződ, akkor menjen kötözze magát valami fához ahelyett hogy a semmi miatt veszekszik.

máj. 14. 14:42
 18/19 anonim ***** válasza:
54%

#17 Nem tudtam 5W-nál gyengébb fogyasztást rátenni, ezért írtam az 5W-ot.

Nem teszteltem le, hogy memmyi az a minimális energiafelhasználás, aminél már mutatja a fogyasztást.

máj. 14. 14:51
 19/19 anonim ***** válasza:
50%
#17, nem sötétzöld, csak 0 mérnöki érzékkel van megáldva, ahogy az emberek többsége. Szerintem a legtöbb ember nem tudná nagyságrendileg megbecsülni, hogy az éjszaka bedugott töltő, a csöpögve hagyott hidegvíz csap és az 1 fokkal magasabbra tekert termosztát közül melyik a nagyobb környezetterhelés.
máj. 14. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!