Megéri váltani iPhone 13 rol iPhone 14 pro ra?
Attól függ. Mire használod a telefonodat?
Párom dolgozik vele, így neki jó, ha mindig a legjobb model van nála. Én csak weboldalakat nézegetek, olvasgatok, néha lövök egy-két amatőr fotót. Nekem bőven jók a régi modellek is.
"Párom dolgozik vele, így neki jó, ha mindig a legjobb model van nála."
Nem kötözködésből, de komolyan érdekel, mit lehet telefonon "dolgozni"? Vagy mit lehet vele csinálni, ami indokolja minden évben a több százezres kiadást?
Mobilfejlesztésre is felesleges otthonra megvenni mindig csak azért, hogy a lehető legdrágább Apple telefonból is legyen otthon tesztkészülék (főleg hogy általában nem a legújabb és legnagyobb telefonokkal szokott nem várt probléma lenni ilyen szempontból).
Videós tartalomgyártásra egyrészt alapvetően alkalmatlan egy telefon, kényszermegoldásnak pedig jók a régebbi modellek is, pl. Magyarósi Csaba is 3 éves telefont cserélt most, pedig ő tényleg használja munkára a telefon felvételeit (is).
Akkor meg mi marad? A tényleges telefonálás? Amiatt kell évente megvenni a legújabb modellt?
Tehát mi az, amitől ez egy hasznos befektetés és nem csak érzelmi döntés?
8
Nincs ilyen, azért nem kapsz rá választ.
Lehet ezekkel a telefonokkal dolgozni, bár tényleg eléggé kérdéses azon munkakörök száma, ahol egy ilyen telefon munkaeszköz. A 99% kb. soha nem használja ki még a sima iPhone-ok kapacitását sem, aki pedig mondjuk komolyabban foglalkozik videózással/vágással, az meg céleszközt használ, mert egy iPhone sem helyettesít egy profi kamerát, legyen Pro vagy Promax, teljesen mindegy. Videót senki sem fog elkezdeni vágni egy iPhone-on, mert kényelmetlen, arra van céleszköz (pl. egy MacBook).
Funkcionalitásában nekem sincs semmi szükségem a 15 Pro-ra, azért vettem ezt, mert így tudom, hogy 3-4 év múlva is aránylag a technikával lépést tartó telefonom lesz.
Szerintem a kérdésedre nem fogsz választ kapni, ha tényleg van olyan aki minden évben megveszi az új iPhone-t (bár én ezt is kétlem), ott szimplán a sznob faktor játszik szerepet, semmi más.
Én is valahogy így gondolom. Ezért is hoztam példának a Magyarósit, mert ő elvileg szokott a videóiban iPhone felvételeket is használni, de ő is csak 3 év után cserélt telefont. A felvételek többsége viszont céleszközzel készül.
Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki minden évben megveszi a legújabb telefont, de akkor ne takarózzon azzal, hogy "munkához kell", mert valószínűleg nem kell ahhoz. Ha szeretné és megteheti, akkor vegye csak meg, én nem bánom.
Ez itt félig off: van egy szaki vállalkozó haverom, aki meglehetősen jól keres. Ő saját bevallása szerint azért vett MacBookot, mert munkaeszköz. Mit csinál vele? Kiállít rajta heti pár számlát... :) Én meg programozó contractorként (="vállalkozó") egy ennél sokkal olcsóbb laptoppal dolgozok, pedig nekem valóban munkaeszköz, de egyszerűen felesleges ennél drágábbat vennem. Fura elképzelése van sok embernek a munkaeszközeiről. Értem én, hogy nem éri meg gagyit venni, ha munkáról van szó, de nem feltétlenül kell a szükségesnél 3x többet elkölteni valamire, csak mert ráhazudjuk hogy munkaeszköz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!