Megéri ezt az Apple watchot megvennem?
Kicsit el vagyok veszve ezek között az órák között, a linken található milyen széria? Esetleg akinek van ilyen készüléke az írhatna privát üzenetben is mert még egy csomó kérdésem lenne. (Iphone 13 pro max telefonom van)
Ez elvileg egy második generációs Apple Watch SE (innen puszi az Applenek, hogy nem volt képes normálisan elnevezni és sokszor még első generációs órákkal keveredik a második gen).
Nekem ilyen van, kettő igazán hasznos funkciója van:
- Sportoláshoz jó, mint sportóra (én futáshoz használom elsősorban).
- Remekül működik rajta a fizetés, ez tök jó, ha mondjuk olyan helyen vagy, ahol nincs nálad a telefonod és a pénztárcád se (pl. futásból hazamész és közben beugrasz kisboltba, vagy ha be mered vinni vízbe, akkor strandon is jó haszna lehet).
Kevésbé hasznos, de jól működő funkciók:
- Értesítéseket mindig megkapom.
- Az alvást is szoktam vele monitorozni, nem mondanám, hogy halál pontos, de közelítő adatnak azért jó. Ugyanez igaz a többi egészség funkciójára is, elég sok mindent mér (vagy hát jobban mondva becsül).
- Néha jól jön, hogy tudok rajta zenét léptetni, megállítani, hangosítani, stb.
- Régebben sokszor nem vettem észre, ha telefonon hívtak, most mindig észreveszem, vész esetén még az órán is lehet telefonálni (nyilván, ha a telefon elérhető távban van, tehát pl valahol a lakásban).
Igazából ha Apple Watchot szeretnél, akkor ez a messze legjobb ár/érték arányú készülék. Amit nem kapsz meg vele:
- Nem lesz benne EKG és véroxigén mérés. Véleményem szerint ez jelenleg mindegyik okosórában kb. humbug kategória, nagyon megbízhatatlanul működik. Illetve én még senkiről se tudok, aki rendszeresen nézegetné az EKG-ját az órával.
- Nem lesz always on kijelződ, ami nem is baj, mert nem olyan combos az óra üzemideje, hogy ezzel akard meríteni. Új korában 100-ról ha hagytam volna nulláig merülni, akkor szűken talán 2 napot ki lehetett belőle hozni, most kb. másfél év után egy másfél napot mondanék.
- Ha jól látom nem e-sim-es verziót veszel, tehát nem lesz interneted elérhető wifi vagy a telefonod nélkül. Nem nagy érvágás szerintem, ritkán lenne praktikus és meríti is az aksit, mint a kő.
Plusz még annyi, hogy ha férfi vagy, akkor nyugodtan vedd a 44 mm-es verziót. Nekem sincs nagy csuklóm, de utólag örülök, hogy nem a picit vettem.
Nemrég vettem Apple Watch-ot. Gondolkodtam én is az SE-n, de végül inkább rászántam azt a plusz 30 ezret és vettem egy series 8-at. A 9-es nem tud annyival többet, ami nekem megért volna még 50 ezret. Viszont a series 8-ban már van véroxigén és EKG, amit én szerettem volna. Az always-on kijelzést én kikapcsoltam, mert nagyon meríti az akkut és amúgyis felébred az óra, ha felemeled a csuklódat.
Sportoláshoz jó, szépen mér mindent. Biciklizéshez szoktam használni. Egy dolgot hiányolok: a fittness appban szépen mutatja az átlagokat, de összesítést nem, pedig szeretném tudni, hogy egy hónapban összesen hány km-t bicikliztem.
Az alvásfigyelőjének kellett egy hónap, hogy beálljon, de egészen pontos lett. Amit nem tud: ha nap közben lepihensz fél órára, azt nem érzékeli alvásként.
Az óra működik akkor is, ha nincs a telefon a közelben, de nyilván az értesítéseket csak akkor kapod meg, ha tud kommunikálni a telefonnal. Ha nem eSIM-es modellt veszel, akkor csak Bluetooth és Wifi kapcsolattal megy, de a Wifinek hála egész nagy távolságról is működik az értesítésküldés.
Összességében nagyon jó óra és amúgy én is a nagyobb méretűt javaslom. A kisebb az inkább nőknek van kitalálva.
" De a watch nem érzékelte az esésemet és nem hívta a 112-t. Mint ahogy az Apple be reklámozta. Úgy hogy ez nagy át verésnek érzem!"
Ez úgy működik, ha nem mozogsz az esés után, akkor hívja a 112-őt. Itt olvashatsz róla:
"Ha az Apple Watch azt észleli, hogy Ön nem mozdult meg körülbelül egy perce, 30 másodperces visszaszámlálásba kezd, és közben finom rezgéssel jelez a csuklóján, illetve megszólaltat egy hangjelzést. A hangjelzés egyre hangosabbá válik, hogy Ön vagy a közelében tartózkodók meghallják. Ha nem szeretné hívni a segélyszolgálatokat, koppintson a Mégse elemre. A visszaszámlálás végén az Apple Watch automatikusan kapcsolatba lép a segélyszolgálatokkal és a vészhelyzeti kontaktokkal."
"Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! Ha nem esimes az óra akkor csak úgy tudom használni ha a telefonom a környéken van? Van ennek valamilyen hatótávolsága? Ha a telefonomon csak a mobilnet van bekapcsolva akkor is gond nélkül működni fog az óra?"
Az esim nélküli órán nem fognak működni az internethez kötött dolgok, ha a telefonod hatótávján kívül van, vagy nincs a telefonon net, vagy nincs a közelben olyan wifi, amire az óra csatlakozhat. (Nyilván ha a telefonod nincs interneten, de az órád wifin igen, akkor sem fognak bizonyos dolgok működni).
De egyébként a legtöbb értelmes funkció működni fog net és telefon nélkül is: a kártyás fizetés ha jól emlékszem talán 10 fizetést enged internet nélkül, a sport funkciók is működnek és természetesen figyeli a többi dolgot is (pulzus, mozgás, stb), a GPS is megy net nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!