Létezik olyan telefonhoz, amire ha rárakom a telefont, akkor kevésbé melegszik? Itt nem konkrétan ilyen ventillátoros hűtésre gondolok, hanem amikor töltöm a telefont, akkor egy adott felületre rárakom közben, ami hűvösen tartja a telefont.
Peltier elemes hűtővel ez könnyen megoldható lenne, de kereskedelmi forgalomban nem túl elterjedt, nem nagyon van rá igény szerintem.
#4 +1
sokkal komfortosabb megfogni a hideg vagy szobahormersekletu telefont
ha valami jo fem dolog teszed az huti hoelvezetes reven
altalaban minden haztartasba van valami aluminum lap, egy talca pl.
"kereskedelmi forgalomban nem túl elterjedt"
Én nem úgy látom:
Bár tényleg nincs sok értelme telefon hűtésére használni, rohadt sokat fogyaszt és a meleg oldalát intenzíven hűteni kell.
Azon kivül hogy a telefont jó hővezető helyre teszed nem tud túl sok mindent csinálni. Ráadásul az sem segít sokat, mert nem lehet a telefont úgy rárakni hogy jó sok hőt át tudjon adni.
A legjobb megoldás talán ha dokkolóba teszed a telefont és így álló helyzetben mindegyik felületét hűti a konvekció.
Ha van légkondi, akkor tedd olyan helyre a telefont ahova oda tudod fújatni a hideg levegőt a kondival és így tudod hűteni a cuccost. Akár azt is megteheted hogy egy légtechnikai csővel odavezetsz a konditól valahova egy kis hideg levegőt.
De ahogy már írták a többiek is, nem lesz komoly károsodása a telefonnak, akkunak a melegtől. Te kérdezted a ventillátotros vezeték nélküli töltőt is? Ott 40 fokot írtál. Na az még nagyon nem meleg!
"Én nem úgy látom:"
Nem a peltier elem nem elterjedt, hanem a peltier elemes okostelefon hűtő!
hűtőszekrény belseje
fagyasztószekrény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!