Meg tudom nézni, hogy előfizetéses a telefon?
Szia!
Hogy érted azt, hogy "előfizetéses"? Hogy van-e rajta tartozás?
Azt sajnos nem tudod megnézni.
Ha nincs rajta hálózati korlát azaz nem függő egyik hálózattal sem akkor is lehet rajta hűség idő miatt szolgáltatói korlátozás, de ezt nem fogják aktiválni csak ha nem fizetik ki a készülék árát és ha van a kötbért. Tehát alapvetően nem gond ha előfizetéssel vették és később eladják, csak fizetni kell a szerződésben foglaltakat.
Ha adás-vétel esetén adásvételi szerződést írsz akkor te jóhiszemű vevőként nem lehetsz károsult egy esetleges imei szám tiltás esetén. Nyilván macera igazolni feloldani a készüléket.
De miért akarod megvenni ha félsz a telefon előéletétől? Gondolom jó az ára… hát én azt mondom gyanúsan olcsó telefont nem szabad megvenni. Lessz ott valami ami később derül ki és gondot okoz.
"láttam egy hirdetést"
" #Samsung #iPhone "
Két féle mobilt hirdet?
Nos akklr tegyük rendbe.
Ha valaki előfizetés mellé vásárol készüléket és pl kifizeti a telhes vételárat, a szolgáltató abban az esetben is tilthatja a telefont, ha a számlát nem fizeti az előfizető, mivel a telefont hűség vállaláaa mellett a lista árhoz képest kedvezménnyel kapta meg az előfizető.
Imei tiltást csak akkor lehet levetetni ha a tartozás rendezve lett, és csak is az előfizető kérheti az imei tiltás törlését.
Ellenőrizni úgy lehet, hogy az eladótól kérsz számlát, hogy hol lett vásárolva a telefon. Ha azt mondja hogy valamelyik szolgáltatónál de ki van fizetve, akkor kérsz egy imei számot. Azzal beballagsz az adott szolgáltatóhoz, és ott imei alapján megkérdezed előfizetéshez vásárolt e és van e rajta tartozás. Ennyit elfognak árulni mert nem ütközik adatvédelmi törvénybe. Természetesen azt, hogy kié, mennyi tartozás stb azt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!