Mi történt már megint a gyorstöltőmmel? Valaki tapasztal hasonlót?
Nem tudjuk mi a baja.
Az enyém, amikor kezdett vacakolni, szétfeszegettem, és az elsivatagosorott elkók cseréje után jól működött. A gyorstöltéskor melegedő alkatrészek esetében ez nem meglepő dolog.
Ha ugyanaz a telefon a másodikat teszi tönkre, akkor valószinüleg a telefonnak van valami baja.
A gyorstöltéshez szükséges a kommunikáció a telefon és az adapter között, mivel így tudja megmondani a telefonban lévő töltőáramkör az adapternek hogy képes a gyorstöltéshez szükséges feszülség és áram fogadására.
Tehát ha a a lassú töltés működik akkor az a rész a rossz ami a kommunikációért felel.
"Teljesen jól tartottam ezt a töltőt, figyeltem, vigyáztam rá..."
Nem macska.
"Aztán vettem újat, pár hónapja jó volt, most viszont az is elkezdett már lecsatlakozgatni..."
Ilyen előfordul akkor is, amikor elhasználódás miatt megnő az akku belső ellenállása. A telefon engedélyezi rá a nagy töltőáramot, de a hibás akkun gyorsan túlszalad a feszültség, emiatt az akkuvédő BMS letilt.
Ha viszont kisebb, kímélő árammal töltöd, szép lassan emelkedik a feszültség és felveszi a töltést. Még egy ideig, míg lepusztul teljesen.
A gyorstöltés /túlmelegedés egyébként is káros, rövidíti az akku életét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!