Hogyan lehet beállítani iPhone-on, hogy a Google Fotók alklmazás csak a kamera képeket szinkronizálja?
Most váltottam Androidról iPhonera, de továbbra is mindenből a Google felhő alkalmazásait akarom használni (Keep, Drive, Fotók). Androidon nagyon egyszerűen be lehetett állítani, hogy miket mentsen a felhőbe automatikusan a teló, és én úgy állítottam be, hogy csak a kamera képeit mentse, amiket letöltök innen-onnan képeket, azokat ne.
Na ezt szeretném iPhoneon is. A szinkronizálást át tudtam váltani iCloidról a Google Fotókra, de az a baj, hogy minden képet feltölt. Pl. letöltök egy háttérképet, akkor azt is feltölti. Ez gond, mert ezeket a képeket nem akarom megtartani, csak felesleges fogy a felhőn a tárhely, kizárólag a kamera képeit akarom menteni.
Ezt hogy kell?
Nyissa meg a Google Fotókat iPhone-on. Koppintson a profilképére a jobb felső sarokban. Válassza a Google Fotók beállításai > Biztonsági mentés és szinkronizálás lehetőséget. Kapcsolja ki a Biztonsági mentés és szinkronizálás funkciót, hogy globálisan kikapcsolja a szinkronizálást. Kiválasztott mappák szinkronizálása kameraképekkel:
Most kapcsolja vissza a Biztonsági mentés és szinkronizálás funkciót, de hogy elkerülje minden fájl feltöltését, állítsa be a kiválasztott mappák szinkronizálását. Térjen vissza a Google Fotók főképernyőjére, és koppintson a Könyvtár menüpontra alul. Koppintson az Eszközön lévő fotók lehetőségre, itt láthatja az összes médiamappát. Győződjön meg róla, hogy csak a Kamera mappa van bekapcsolva (ha létezik, ez lesz az elsődleges mappa a kamerával készült képekhez). Más mappáknál kapcsolja ki a biztonsági mentés funkciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!