Szabadkán (Szerbia) elérhetőek a magyar mobilhálózatok?
Jövő héten elutazok néhány napra Szabadkára (SRB), de nem szeretnék roaming bövítőt vásárolni.
Internetezni nem szeretnék (publikus WiFit használnék), csak naponta 1-2 hívást elintézni meg SMSezni, tehát elég a 2G hálózat is.
Van tapasztalatok, Szabadkán elérhetőek a magyar mobilhálózatok? Leginkább a Yettel (HU) érdekelne, de a többi hálókra is kíváncsi lennék.
#2: ezzel a térképpel kitörölheted. A határnál el van vágva mindegyik, pedig nyilván a rádióhullámok nem állnak meg az országhatáron.
Ettől függetlenül szinte biztos, hogy Szabadkán nem fogja már látni a magyar hálózatot a telefonod.
A legközelebbi Yettel-adótornyok a határtól kb. 4 km-re vannak:
Szabadka városhatára kb. további 4 km - szóval igen kicsi a valószínűsége, hogy egy mezei mobillal ezekre fel tudj kapcsolódni.
#3, #4. Én gondoltam, hogy lehet nem fog működni az interferencia miatt.
BTW, Nagyvárad (RO) egyes területein el lehet érni a magyar B28 LTE cellákat (mivel Romániában elég gyér a B28 lefedettség), viszont GSMet csak magasabb pontokból lehet elérni. 10 éve meg vígan ment a Voda HU GSM900 a városközpont felé is.
Viszont ahol megy a B28 LTE, gond nélkül lehet telefonálni/sms-ezni, akár netezni is (persze nem gyors).
#5. Úgy tudom a Vodafone preferált hálózata Szerbiában az A¹. A Yettelé meg Yettel SRB, magától értendő.
Szerbiában viszont nincs B28 tudtommal, szóval gondoltam hogy a magyar B28 hálókat esetleg elérhetem... vagy valami GSM jelet.
Wifin telefonalj.
Viber, messenger stb mind működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!