IPhone 8 plus-hoz hány amperes töltő az ideális?
Megvédi magát, nem tudod agyonküldeni többel mint ami kell neki.
Én a 2,4A-es iPad töltővel töltöttem.
Mondjuk, a meleget nem szereti az akksi.
De úgy tudom, hogy valami mégis van, hogy nem jó a túl kevés, ill. az ingadozó mértékű töltés, tehát nem szerencsés lítium akksinál a napelem, míg az autóban lévő akksi simán benyeli. Ez hogy is van akkor?
Akkunak nem számít az ingadozó töltőáram, túláram ártana, de azt korlátozza a telefon.
Napelemes akármi úgy tud ártani, ha a standard USB 5 V stabilizálása nem tökéletes. 5,5 V felett már károsodhat a telefon.
Igaz, hogy vannak emelt feszültségű megoldások, de azt a telefonnak kell engedélyezni, meg ennek egyéb vetületei, ezt most hagyjuk, próbálok egyszerűsíteni.
A telefon 5 V-ból "gazdálkodva" tölti például 4,2 V-ra az akkut.
Az autóban a generátor viszont közvetlenül tölti az akkut, legfeljebb 14,4 V-ig, mert a generátor gerjesztésszabályzója ezt így oldja meg.
Ha nagyon alacsony a fordulat, eshet a feszültség, de felfelé irányban korlátozva van, különben kinyírná nem csak az akkut, a fogyasztókat, lámpákat stb.
Eleve, kínai nem egyenlő a gagyival ma már, de ami tényleges gagyi, az viszont lehet kártékony is.
Itt a témában is megjelent ugyanakkor a töltés közbeni melegedés, ami az akkut és a telefon alkatrészeit is megviselheti.
Kisebb áram, kisebb melegedés. Az éjszaka meg nem olyan rövid, hogy nem bírna feltöltődni kisebb árammal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!