Mobiltelefon teljes leárnyékolásának megoldása?
Mobiltelefon teljes leárnyékolása "Faraday-kalitka" elven, hogyan működhetne?
Van egy fémből készült dobozom, beletettem a telefont, a dobozt pedig a fűtőtestre tettem, gondolván: a földelés így megoldható.
Miképpen oldható meg hogy a dobozba helyezett mobiltelefon (de lehet rádió is) ne vegyen semmit, ne legyen térerő?
Kíváncsiságból foglalkoztat ennek kivitelezése.
Nem tudom megoldani hogy földbe levert valamihez legyen csatlakoztatva. :)
A földelést miképpen oldjam meg, alufóliába csomagolás se oldja meg, gondolom.
A másik meg, hogy bizonyos készülékek esetén földelés helyett testelést is szoktak alkalmazni, ezt is meg tudom oldani?
telefont a fütötestre tenni nagyon hülye ötlet.
Meg minek a telefon, ha nem akarod, hogy müködjön????
"Azt a dobozt hozzá is kell kötni elektromos érintkezéssel valami földbe levert rúdhoz."
Nem kell.
"Ólomdobozba tedd, na azon keresztül tutira nem fog semmit!"
Maximum radioaktív sugárzást árnyékolna le, gondolom.
Egyébként a fűtőtest hideg volt amikor rátettem.
"Minek a telefon, ha..." -> a fizika ezen része foglalkoztat csak, tehát hogyan lehet leárnyékolni.
“Maximum radioaktív sugárzást árnyékolna le, gondolom.”
Nem, pont fordítva: a radioaktív sugárzás az egyetlen, ami szinte minden anyagon képes áthatolni - *szinte, mert az ólom az egyetlen, amin még az se tud! Ezért ha a radioaktivitást megfogja, akkor másfajtát meg már gyerekjáték neki!
"A másik meg, hogy bizonyos készülékek esetén földelés helyett testelést is szoktak alkalmazni, ezt is meg tudom oldani?"
Hát most akkor miről is beszélünk?
A földelés ténylegesen azt jelenti hogy földpotenciálra hozod a dobozt. Az nem elég ha csak rádobod a radiátorra, mert a festék, kosz, por, stb szigetel. Ahogy 1-es írja, galvanikusan kell csatlakoztatni valami földelt dologhoz a dobozt. A legegyszerűbb ha veszel egy szerelhető dugvillát és a földelésre rákötöd a döbözt és bedugod a konnektorbe. Persze ehhez azért kell némi ismeret hogy jó helyre kösd.
A testelés pedig nem földelés. Például autóknál a negatív ág testelt, mert a jármű karosszériájára, alvázára van kötve. De ez nem jelent földelést, mert a kocsi nincs földelve - hiszen gumikereke van.
"A földelést miképpen oldjam meg, alufóliába csomagolás se oldja meg, gondolom."
Azért csak próbáld meg! Csomagold be és teszteld!
Egyébként nem is értem ezt a földeléses dolgot... miért kell az árnyékoláshoz földelés?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!