Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyi esély van rá hogy az...

Mennyi esély van rá hogy az IMEI-szám alapján meg találják a rendörök az ellopot ezközt ?

Figyelt kérdés

Napokban ellopták a Tabletem és arra vagyok kiváncsi hogy

keresni fogják -e egyátalán vagy ez csak olyan mondva csinált sztori ?

Volt már e valakinek ezzel kapcsolatban siker története ?

meg tudják e szünteteni cserélni vagy akár hekkelni akkármi bármi hogy az IMEI-szám alapján ne lehessen megtalálni az eszközt ?

#lopás #tablet #Samsung #rendörségfideszmutyik
jan. 29. 01:03
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Nem fogják keresni, hacsak nem köthető nyomozás alatt álló bűncselekményhez. A szolgáltatók le tudják tiltani az IMEI számot, akkor Magyarországon, talán az EU-ban nem tud felkapcsolódni GSM hálózatra, de wifin ugyanúgy használható lesz.

Én Frankfurtban hagytam el a telefonom, 1 hónappal később ukrán IP címről akartak bejelentkezni a gmail fiókomba.

jan. 29. 01:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Kérdésedben tabletet írsz, a tabletek többségével nem lehet telefonálni, így IMEI sincs annak az eszköznek, amelyikkel nem lehet telefonálni.

Azért tegyél feljelentést és ha a tableten automatikusan bejelentkezve voltál helyekre, akkor számítógépről (vagy bárhonnan máshonnan) lépj be azokra a helyekre, "összese szköz kijelentkeztetése" opcióval léptesd ki a tabletet. Valamint jelszóváltoztatás.

Kétlépcsős azonosítást kapcsold be mindenhol, de mielőbb.

jan. 29. 04:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Az eszközzel lehet telefonálni és volt IMEI száma is
jan. 29. 05:21
 4/10 A kérdező kommentje:

" hacsak nem köthető nyomozás alatt álló bűncselekményhez"

A lopás az bűncselekmény nem ?

"szolgáltatók le tudják tiltani az IMEI számot"

De csak akkor ha én kérem igaz ?

jan. 29. 05:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A feljelentés birtokában kérheted az IMEI tiltást, gondolom.
jan. 29. 05:38
 6/10 A kérdező kommentje:
De én nem akarok hogy tiltsák a imei számot én azt akarom hogy meg találják a rendőrök erre mennyi esély van ?
jan. 29. 06:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
semmi.
jan. 29. 06:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az esélyt számszerűsíteni nem lehet, valószínűleg - sajnos - nem túl sok az esély, de reménykedni mindig lehet.
jan. 29. 06:51
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 Nem fognak hatalmas összegbe kerülő nyomozásra költeni egy mobilért.
jan. 29. 13:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Körözni fogják de a körözés és a keresés nem ugyanaz.

Ezt az imei számos keresést sokan félreértik. Aztn gondolják hogy van egy rendszer ahova beütik a rendőrök az imeit és bumm már mutatja is a google mapson hogy hol a tablet. Ez a filmekben van csak így. A szolgáltató meg tudja adni 500-10000 méter sugarú körban hogy kb hol lehetett a készülék az utolsó alkalommal amikor a hálózatra csatlakozott. Ha kikapcsolták, vagy leárnyékolták és elvitték 200kilométerrel arrébb azt nem lehet látni.... Ha csak wifire csatlakoznak vele, ott nem adja át az imeit a készülék a hálózatnak.

De azt is próbáld ki hogy egy 500 méter sugarú kört rajzolsz a lakóhelyed köré és valahol ott lehet a tablet. Hol keresnéd? Még egy faluban sem egyszerű, egy olyan városban ahol van ezen a területen 3000 lakás, akkor hol kezded, hova kopogtatsz be először? Naugye. Bízol a szerencsében, hogy hátha meglesz - van erre is példa, de a legjobb ha elfogadod a veszteséget, mást nem nagyon tehetsz.

jan. 29. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!