Miért nem lehet teljesen kikapcsolni az animációt iPhone-on?
Az animáció több szempontból sem előnyös:
1. Lassítja a telefon működését. Ugyanazt a feladatot több idő alatt tudod csak elvégezni.
2. Terheli a GPU-t. A GPU-nak ki kell számítania az animációt, ami extra energiafelhasználást jelent.
3. Hosszabb ideig van bekapcsolva a kijelző. Ez szintén felesleges energiafelhasználással jár.
Van olyan opció, hogy animáció csökkentése, de ez nem kapcsolja ki teljesen az animációt, hanem fadeout lesz helyette.
Apple fan válasz:
"Neaggóggyá jóvanazúgy! Ne akard androidos logikával használni az iphone-t. Úgy akard használni, ahogy Tim Kuki megálmodta! Örülj neki, hogy a testreszabhatóság véget ér a háttérkép beállításával, és nem kell órákig szüttyögni, hogy úgy nézzen ki a rendszer, ahogy te szeretnéd! Szeresd úgy a rendszert, ahogy kinéz!
Különben is az iphone animációkkal is sokkal gyorsabb, mint a fénysebesség, nem lassul be sose."
Amúgy az animációkra felhasznált energia elenyésző, de ha tényleg ennyire zavar, akkor válts androidra, ott ki tudod kapcsolni.
"...ha tényleg ennyire zavar, akkor válts androidra, ott ki tudod kapcsolni."
Nem lehet. Csak néhányat.
Amúgy valóban borzasztóan zavaró hogy parádézik.
Te most tulajdonképpen miféle animációra gondolsz? Mégis ki a franc használja minden totál átmenet és animáció nélkül, hányadék módon a telefonját? Értem én, hogy ezerből talán egy kikapcsolja és valamiért tetszik is neki, de ez annyira réteg igény, hogy jogosan sz..rnak rá a gyártók.
10 éve sem volt olyan valamirevaló telefon, aminek bármikor, bárhogy gondot okozott volna egy ilyen minimális "animáció" megjelenítése.
"Te most tulajdonképpen miféle animációra gondolsz?"
Mindegyikre. Elemek be és kiúsztatása, kijelzőtartalom ide-oda zoomolása orrvérzésig. Nagyon zavaró és hátráltat. Windows-ban is kikapcsolom ezeket az "élmény" funkciókat.
"Mégis ki a franc használja minden totál átmenet és animáció nélkül, hányadék módon a telefonját?"
Én úgy használnám, bár a "hányadék" jelző az animációkra illik.
"...annyira réteg igény, hogy jogosan sz..rnak rá a gyártók."
Hát ez van. Egyél tehénxart. Tízmilliárd légy nem tévedhet...
"Mindegyikre. Elemek be és kiúsztatása, kijelzőtartalom ide-oda zoomolása orrvérzésig. Nagyon zavaró és hátráltat. Windows-ban is kikapcsolom ezeket az "élmény" funkciókat."
Jó akkor még egyszer kérdezem. Mégis mi a francra gondolsz? Értem én, hogy nem tudsz használni egy roppant egyszerű eszközt és el sem tudod mondani mi a bajod, de ez azért röhejes. :D Vegyetek akkor olyan telefont, ami nem néz ki úgy, mintha emberek szeretnék használni. Sőt, javasolnám a parancssor használatát.
Nyilvánvalóan provikál a gyerek....
Még a Noika 3210-es is animálta a menüket.
"Jó akkor még egyszer kérdezem. Mégis mi a francra gondolsz?"
Leírtam. Tudom használni az eszközt. csak zavarónak tartok pár dolgot (lásd fent).
Nem baj ha te nem tartod zavarónak, ez rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!