Tudnátok segíteni kérlek?
Sziasztok azt szeretném mondani hogy kaptam most karácsonyra egy apple watchot és nem tudom használni. Elmondom az egész sztorit.
Tehát 4 éve kaptam szintén karácsonyra egy használt iphone 7-est. ( erre úgy jöttem rá, hogy bekapcsolásnál kiírta az előző tulajdonosnak az Apple ID-ját. Az állt benne hogy : ,,adja meg xy e-mail.com jelszavát a bejelentkezéshez” es itt két opció volt felajánlva : később illetve jelszó megadása. Na most én mikor megkaptam ezt a telefont úgy örültem mint majom a farkának tehát annyira nem foglalkoztam ezzel az Apple ID-s cuccal. Ugye egyből átraktuk a SIM kártyát illetve csináltam én is egy Apple ID-t.
Viszont ugyanúgy mindig kiírta a telefonom ezt az ID-s cuccot mikor bekapcsoltam a telefonomat. De mindig a későbbre nyomtam.
Tavaly karácsonyra kaptam egy vadi új 13 pro-t. Kibontottam , bekapcsoltam és ugye szinkronizáltam. Aztán akkor is kiírta ezt az ID-s dolgot. Viszont nagyon semmiben nem akadályozott , egyrészt mert megszoktam h mindig kiírja , másrészt meg nem kellett semmihez.
Aztán most karácsonyra kaptam egy apple watchot ami szintén vadi új , egyből kibontottam és bekapcsoltam aztán ugye a leírt utasítás alapján kezdtem el a párosítást. Párosításig eljutottunk utána pedig az általános szerződés következett amit elkellett fogadni. Elfogadtam, és itt kezdődött a probléma. Megint a személynek az email címét írta ki illetve a jelszavát kérte. ( plusz 4 éven keresztül kérte a telefon beállitásban ugye ezt az ID-s jelszós történetet) .
Apukám emlékezett a személy nevére és ráírt , elmondta ezt az apple watchos problémát hogy nem tudunk kapcsolódni az ő ID-ja miatt.
A személy kedves volt mert visszaírt kis idővel, aztán utána átvettem apukámtól a beszélgetést és leírtam neki az egészet . ( Az illető egy dolgot félre értett a beszélgetésünk elején , ugyanis úgy értelmezte hogy én az ő ID-ját használom, pedig egyáltalán nem használtam ) És mégegyszer leírtam neki az egészet rövidebben, utána már megértette.
Azt is hozzá tenném hogy az illető elmondása szerint ő kijelentkezett mindenből, mondjuk ha kijelentkezett volna akkor gondolom nem írná ki ezt ( bár nem tudom nem vagyok mobil zseni).
Ma voltunk bent egy mobilszervizbe és egyből megkaptuk a választ, hogy ezt az illetőnek kell megoldania. Amint kimentünk a szervizből apukám ráírt, leírta, hogy mit tanácsolnak. Majd visszaírt, hogy beszélt az egyik ismerősével (aki az egyik szolgáltatóban dolgozik) , és ő szerinte az Apple a hibás , tehát majd telefonálnak .
Kicsit hosszú lett tudom, de szeretném ha segítenétek , szerintetek hogy lehet megoldani hogy végleg ne írja ki a telefonom a személynek a nevét, email-jét, ID-ját illetve h ne kérje a jelszót. És tudom, tisztába vagyok vele, hogy ezt anno annak idején kellett volna megoldani, de az elején már leírtam , hogy akkor nem volt akadály és nem foglalkoztam vele. Tudom én is hibás vagyok benne , illetve apukám is , hogy amikor megvette akkor nem nézték át. De mondom hogy a személy állítása szerint mindenből kilépett. De akkor ezek szerint mégse…
Köszi a válaszokat :)
EZ nem iCloud zár, mert akkor nem is tudtad volna beüzemelni a régi iPhonet.
Próbáld ki hogy visszaállítod a 13 Pro gyári állapotra és nem teszel vissza mentést. Így nem szabadna kérnie a régi tulaj AppleID jelszabát. Mert ugye ennek a telefonnak nincs is régi tulaja.
"Köszi a válaszod, ugyanezt tanácsolták viszont akkor mindenem eltűnik nem? Ettől félek"
Igen, ha nem csinálsz biztonsági mentést.
Kell csinálni számítógépre egy biztonsági mentést
Ezt vissza lehet állítani.
De előbb látni kellene hogy visszaállítás és tiszta, üres beállítás esetén is hozza-e a telefon a hibát?
Csak nehogy az legyen, hogy a visszaállítás elindításának pillanatában megint kérné az illető e-mail címének jelszavát...
Elég jól le van írva hogy mit kell tenni eszközeladás esetén és ha valaki kikapcsolja az iPhone keresése (újabban "Lokátor") funkciót, majd visszaállítja a telefont nullára, nem szbbadna hogy bármilyen e-mail címre emlékezzen.
Az illető valamit rosszul csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!