Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért van a mobiltelefonok...

Miért van a mobiltelefonok hátlapján 3 vagy több kamera ?

Figyelt kérdés

2023. dec. 19. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
12%
Mert alapvetően mindegyik szar, de ha együttműködnek, valamennyire használható képek jönnek létre. Az egyik szinte biztosan makróra van.
2023. dec. 19. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindegyik másban jó. Egyik Szélesebb látószöggel rendelkezik, másik a nagyon közeli fotókban jó, van olyan amelyik távolságot mér (jobb elmosás miatt), olyan is van ami fekete fehér képet készít.

Általában több kamerát használ egyszerre a telefon, és a kamerák képeiből csinál egyet a szoftver, így lesznek relatíve jó képek különösebb hozzáértés szükségessége nélkül. Természetesen a szoftver is hibázik, pl. túlexponál, túlélesít, vagy nem tud fókuszálni egy közeli tárgyra, ezért van a pró mód, amiben te magad tudsz egyes beállításokat módosítani.

2023. dec. 19. 13:13
 3/8 anonim válasza:
65%
Nekem Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-m van, és nekem ezen nem jön be ez a többkamerás dolog. Még van hova fejlődnie, bár tudom, a legújabb Samsung Galaxykon biztos jobb. Az vele a baj, hogy szélül mindig torzít, és homályos is, szerintem olyan soha nincs is, hogy konkrétan az egész kép éles fókuszban lenne.
2023. dec. 19. 13:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Egy vadonat új xiaomi 12-esről van szó,de más mobilokon is látok több kamerát.

Fényképezés előtt felajánlja a

x0.5 ill.

x5 opciót. Alapértelmezetten x1

Nem lehet,hogy ehhez kell neki a 3 kamera?

2023. dec. 19. 15:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A 0.5 a széleslátó (wide/ultrawide), az x1-x5 pedig a Digitális zoom (főszenzor), a 3.-ik pedig a telefotó azaz makró kamera.

könnyen letudod ellenőrizni melyik kamerát használod éppen: letakarod az egyiket, és kiderül melyiket használja. Aztán átváltasz telefotóba, ott is letakarod valamelyiket, így tudod meghatározni melyik mire hivatott.

#3 (13:27) Nekem Samsung Note 10+ van, összehasonlítva ismerősöm S22 Ultrájával főként zoomban és éjszakai módban határozottabban jobb az S22.

2023. dec. 19. 16:44
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
le tudjuk fotózni a szerszámot ...
2023. dec. 19. 20:21
 7/8 anonim ***** válasza:
33%
Mert az elejére nem fér csak egy.
2023. dec. 20. 18:41
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 (18:41) voltak olyan telefonok amiknek több kamera is volt az előlapján.

Példának a Galaxy S10+, vagy az A80. Oppo, Huawei is készített ilyesmi telefonokat, de rájöttek, hogy elég egy kamera, de az legyen jó, fizikai front villanó nem kell, a kijelző megvillantása elengendő.

2023. dec. 20. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!