Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A volt baratomnál maradt a...

A volt baratomnál maradt a telefonom és nem adja vissza. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Részlet fizetésre hoztam ki a telefont és neki adtam ameddig ő nem vesz magának másikat. Idő közben mi szakítottunk és azóta nem hajlandó visszaadni a telefont és a számlákat sem fizeti pedig az én nevemen van. Szóltam már neki többször hogy adja vissza. Mit csináljak?

2023. nov. 25. 17:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"h lássák neked nincs közöd hozzá"

Anyám borogass!

Az ő nevén van! Hogy a lópikulába ne lenne hozzá köze!? :D

2023. nov. 26. 09:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha megindítasz pl egy rendőrségi eljárást, értsd feljelentést teszel az ügyben, akkor onnantól ha az illető (vagy akinek eladta) elkezd számlát csinálni (pl online vásárlás a telefonszámlára), neked akkor is már van róla egy papírod, h hiába a te neveden van a számla nem te vagy a felelős az azon keletkező tartozásért, így a szolgáltató nem terhelheti rád a későbbiekben. Ha semmilyen igazolásod nincs róla, h nem te használtad a számot és meg sem próbálsz hivatalosan lépni az ügyben, akkor viszont kőkeményen rád fogják terhelni, mert az fogja mondani a szolgáltató, h csak hazudsz és nem akarod kifizetni a számlát. Ha viszont van egy rendőrségi jegyzőkönyved, esetleg végzésed, akkor tiszta az ügy.

Borogasson anyád nyugodtan, ha ennyit sem tudsz.

2023. nov. 26. 09:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Így már kicsit más hogy kifejtetted. Abból a két fél mondatból nem derült ki hogy erre gondolsz.

Viszont így sincs igazad. Hiába csinálnak akármilyen papírt ügyvéddel, vagy akár magával a Jóistennel is, akkor is ki kell fizetnie minden hónapban a számlát, akármit is vásárolt, fogyasztott, forgalmazott a telefonnal az exe. Majd ha lezárul az ügy, akkor polgári peres eljárás keretében visszaperelheti az összeget - ha tudja.

2023. nov. 26. 09:40
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
K*rva egyszerű, a számlákat ki kell fizetnie annak, aki szerződést kötött az adott céggel. Illetve hadd gratuláljak elsőként ahhoz, hogy ekkora f*szságot csináltál. Esetleg indíthatsz polgári peres eljárást, viszont itt sem garantált, hofy neked adnak igazat.
2023. nov. 26. 09:51
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Ajándékba vetted neki annak idején?

Ha igen, akkor marad az övé, ugyanis szakítás után nem kérünk vissza ajándékot.

SIM kártya is a te neveden van?

Ha igen, annak a költségeit neki kell állnia, vagy visszaadnia.

2023. nov. 26. 10:01
 16/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
15: "neki adtam ameddig ő nem vesz magának másikat"
2023. nov. 26. 10:22
 17/18 anonim ***** válasza:
15-ös ez akkor lehetne igaz ha lenne az ajándékozásról egy szerződés.
2023. nov. 26. 10:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy letiltod, bejelented, hogy ellopták, akármi, a számlák téged terhelnek, ha részletre vetted a telefont, azt ki kell fizetni akkor is.

Gondolj bele, karácsonykor mindenki kihozna egy több százezres telefont részletre, majd januárban bejelenti, hogy ellopták.

2023. nov. 26. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!