Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Honnan veszik a telefonszámomat?

Honnan veszik a telefonszámomat?

Figyelt kérdés
Mostanában mindennap vannak különböző spam hívásaim innen onnan. Ezeket a számokat azonnal tiltom, de másnap újra hívnak másik számról, és a sor végeláthatatlan. Valamint sms-eket is kapok gyakran, különböző átverésekkel, például a csomagot nem sikerült kézbesíteni, a számla nem lett befizetve stb... Titkos a számom.
2023. nov. 20. 16:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A magyarországi hívószámok elég könnyen generálhatók.

+36-(20/30/70)-majd 7 random számjegy.

Talán annyi, hogy az első számjegy nem lehet 0.

Tehát nem kell semmilyen nyilvántartásból kilopniuk a számodat, egyszerűen véletlenszerűen generálnak pár tízezer telefonszámot, amiben simán benne lehet a te számod is, és kiküldik a kamu sms-eket/kamu hívásokat. Ha ezerből 1 ember beszopja, akkor már megérte nekik.

Az utóbbi években már tudnak hamis hívószámról is hívni, így nehéz lebuktatni őket, meg ugye áldozatot is könnyebben találnak, mert már sok embernek van okostelefonja állandó internetkapcsolattal, elmentett banki adatokkal stb.

2023. nov. 20. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
#10 Netes vásárlásaid voltak? Csomagrendelések, amiket futár vitt, mert ugye ezekre is rászokták írni a telefonszámot, és megcsörget a szállító ha hozza. Ezek is bekerülnek egy adatbázisba. Valahol olyan helyen adtam meg a számod ami kevésbé biztonságos, pl facebookon, vagy engedted a messengernek, hogy hozzáférjen a telefonkönyvhöz. Engem szerencsére ritkán hívnak ügynökök, de jön kamu e-mail postán várakozó csomagomról, hogy fizessem ki, ami valószínűleg valamilyen aliexpresszes adabázis ból lopott infó alaján jön. Vagy telekomos számla, miközben csekkes vagyok, de jött az EOn-tól is, miközben csoportos beszedési megbízással vonják le.
2023. nov. 20. 18:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem rendelek sehonnan, és nem adom meg semmilyen oldalon, sem facebook-on sem messengeren sehol. Csak akkor adom meg, ha nagyon muszáj, például a bankomnak, önkormányzatnak, hivatalos helyeken ahol kötelezően kérik.
2023. nov. 20. 18:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"az első számjegy nem lehet 0"

Tegnap láttam egy nullával kezdődő számot.

Szerintem már rég elfogytak a számok, úgyhogy kiadják már ezeket is.

2023. nov. 20. 18:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Csak akkor adom meg, ha nagyon muszáj, például a bankomnak, önkormányzatnak, hivatalos"

Ezért jó 2 mobilszám,

1. ismerősöknek megadni

2. ismeretleneknek, meg, ha nagyon muszáj, például hirdetés, önkormányzatnak, hivatalos helyekre, gáz, villany, stb.

2023. nov. 20. 18:53
 16/19 anonim ***** válasza:
20%
Ugyanazt írom, mint a 11., de nagyan hülyének lettem beállítva.
2023. nov. 20. 23:15
 17/19 anonim ***** válasza:
11-esnek!..................."A magyarországi hívószámok elég könnyen generálhatók. +36-(20/30/70)-majd 7 random számjegy. Talán annyi, hogy az első számjegy nem lehet 0."..... - A mobil telefon számok ez alól kívételek. Mert a mobil számok kezdődhetnek 0-val és 1-el is. Nekem több mobil telefon számom is van. És van köztük olyan ami +36-30-0-***-*** és van olyan számom is ami +36-50-1-***-***. Tehát a hétjegyű mobil számok esetén lehet az első 0, 1, és bármelyik számjegy 0-9-ig. De ez csak a mobil számok esetén van igy.
2023. nov. 21. 09:07
 18/19 anonim ***** válasza:
#17: valóban, de régebben nem lehetett. Mégpedig szerintem az lehetett az oka, hogy 2010 előtt hálózaton belül hívhattál csak a 7 jegyű számmal is, nem kellett a 06-20/30/70 prefix.
2023. nov. 21. 09:29
 19/19 anonim ***** válasza:
18-as válaszírónak! A 06-20/30/50/70-es körzet számokat azért kell minden esetben a 7 jegyű mobil szám elé tárcsázni, mert már létezik a szám hordozás is. Főleg 2010 óta. Nekem is vannak más mobil szolgálatókhoz hordozott mobil telefon számaim. És ilyenkor a 06-20/30/50/70 körzet szám is hordozodik!
2023. nov. 21. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!