Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez tényleg szükséges?

Ez tényleg szükséges?

Figyelt kérdés

Most vettem egy 14 prot üzletben azt mondták, hogy 16 óra hosszan keresztül legyen töltön.

Én úgy tudtam hogy ez már nem szükséges sőt csak árt neki

2023. nov. 10. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ártani nem árt neki, mert ha feltöltődött, csepptöltésre kapcsol.

Simán csak felesleges.

2023. nov. 10. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem árt neki.

Az ilyeneknek szoktam mondani, hogy "mesélj még, villamosmérnök vagyok" és közben nézem az arcát ahogy torzul :D

2023. nov. 10. 12:08
 3/5 Zizizabalo ***** válasza:
De nem is használ. Minimálisan mindig csökken a kapacitása ahányszor teli töltöd vagy "teljesen" lemeríted. (Mivel sosem merül le teljesen)
2023. nov. 10. 13:33
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hihetetlen néha, hogy a Ni-MH akkus telefonok korából máig megmaradt ez a 14-16 órás szabály.

Ezeknél ugyebár a töltés automatikus leállása után lehet némi szerepe a csepptöltésnek, ami a maradék kapacitást lassan telíti.

Li-ion akku töltése viszont leáll a 100 % telítettség elérésekor, csepptölteni köztudottan tilos.

Ha nem húzzák ki, 99-98 %-nál újraindul és ismét telenyomja 100 %-ra.

A 100 % érzékelésének is megvan az egyszerű módja, csak a töltés végén lecsökkenő áramot kell figyelni. Ez a kapacitás értékének megfelelő áram 3-5 %-a.

2023. nov. 10. 17:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Régen ezt akku formázásnak hívták. Volt is értelme, mert amit nem formáztunk az tényleg vacakabb lett. Meg a merítésre is figyelni kellett, illett teljesen lemeríteni

Li-ionos akksiknál nem kell ezzel foglalkozni.

2023. nov. 10. 17:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!