Érdemes most várni a Black Friday ajánlatokra, ha telefont szeretnék venni?
Soha nem volt érdemes várni.
Főleg iphone esetében. Esetleg pár alsó kategóriás mobilnál lesz akció.
Magyarországon a Black Friday, mint olyan, nem létezik. Persze, vannak cégek, akik néhány százalékos (10-nél többet még nemigen láttam) kedvezményt adnak ilyenkor az alsó-középkategóriás termékeiknek egy bizonyos (általában kisebb számban eladott) részére 1-2 hétig, vagy szigorúan meghatározott készlet erejéig. iPhone-ra, vagy más felsőkategóriás eszközre 30-40% mértékű kedvezményt biztosan nem fogsz látni, talán 4-5%-ot maximum, de az is meglepne. És az az igazság, hogy ez így is van jól.
Az igazi Black Friday ugyanis akár 80%, néha még 90% feletti kedvezményeket is jelent, de csak az első X vásárlónak, azért is tiporják egymást ilyenkor Amerikában a népek, mert mindenki időben oda akar érni. Magyarországon bele sem merek gondolni, hogy milyen következménye lenne, ha létezne ez az ünnep, szerintem tömegverekedés, és súlyos, akár halálos sérülések is. Egy focimeccsen sem bírnak viselkedni itt az emberek, az egyenesen beláthatatlan, hogy itt mi lenne.
Már évek óta egy átverés az egész black friday. Esetleg háztartási eszközök közül (ilyen edény készlet stb kaliberű cuccok) szokott valós akció lenni, mobiloknál az van, hogy 5% akciókkal van pofájuk menőzni, hogy mekkora akció. Sőt, volt már 1000 ft-os akciót is kb 300 ezer ft-os telefonnál, amit black friday keretében akartak az emberre sózni.
Ahol meg nagy akció van, ott kb előtte felverték az árakat. Sok helyen egy héttel előtte hirtelen emelkednek az árak, aztán onnan akcióznak vissza az eredetire. Egyszer tömegesen kellene kib.szni az ilyen mocskokkal, és jelentgetni őket, mert ez átverés.
"Esetleg háztartási eszközök közül (ilyen edény készlet stb kaliberű cuccok) szokott valós akció lenni"
Igen, eddig pontosan ezeket vettem. Általában Black Friday alkalmával bespájzolok egy évre elegendő mosógép podot, mosogatógép kapszulát, mert ilyenkor ezeket jóval olcsóbban meg lehet venni. Mást eddig nem vettem Black Fridayban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!