Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyire szégyen manapság 60...

Mennyire szégyen manapság 60 hz-s iPhone-t venni hosszútávra?

Figyelt kérdés
Az iPhone 15 tetszik, csak nagyon bosszant a 60 hz kijelző 400 ezer forintért. A 15 pro-t meg sokallom a 100 ezres felárral. Szóval felmerül bennem a kérdés, hogy ez most a gyártóra nézve szégyen, hogy gyártat még 60 hz-t ennyi pénzért vagy rám nézve szégyen, ha ezért én ennyit adok, és mennyire fogom szidni majd az anyjukat is, ha pár év múlva mindenki standard nagy képfrissítéses telefonokat használ majd, én meg ezzel az elavult őskövület technológiával sz.rakodok. Félreértés ne essék, nem a menőzésre gondolok, hogy ciki vagy sem, mert nem menőzésre veszem, hanem magára a technológiára és az ár/értékre, hogyha már a tartalomfogyasztást is a nagy képfrissítésre optimalizálják, akkor hátrányba kerülök-e, és mennyire néznek majd papagájnak, hogy ezt vettem ennyi pénzért. Szóval ezt nem tudom, hogy így mennyire éri meg.

2023. okt. 12. 16:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azért nekem is fontos volna, hogy a menüben lapozás és a görgetés sima legyen. Minden iPhone fan annyira keservesen érvel, hogy márpesig semmi értelme a 120 hz-nek, közben az összes valamire való tesztelő ezt emeli ki először, hogy mennyire gáz ennyi pénzért. Igen is rohadt sokat dob a felhasználói élményen, ezt jobban észreveszed, és sokkal többet érne, mint a minden évben 10%-al jobb felesleges proci újítások. Csak azért most tényleg 500 ezret ki kell fizetbem, hogy 120 hz-es iPhonet használjak? A 14 pro is 450 ezer, használtat nem veszek, 13 pro meg már nincs. Komolyan 400 ezer forintért a felhasználó nem érdemel meg gyors felületet?
2023. okt. 13. 11:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Na ne bohockodj😂az iphone felhasználoknak,kb a 50%a azt se tudja ,hogy hány hz-es a telefonja.

“Amugy igen hatalmas nagy szégyen”

Atyám,hány éves vagy?

2023. okt. 13. 12:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
"az iphone felhasználoknak,kb a 50%a azt se tudja ,hogy hány hz-es a telefonja." Elsősorban nem is az értelmiség veszi de ezt mindenki tudja. Tisztelet a kivételnek.
2023. okt. 13. 15:26
 14/19 A kérdező kommentje:

"Elsősorban nem is az értelmiség veszi"

Ebben amúgy igazat adok. Én azért venném, mert a hosszútávú szoftveres támogatás, a videós képességek, a design és a rendszer tetszik, csak a 60 hz bosszant ennyi pénzért, de való igaz, hogy sok analfabéts celeb is ezt veszi, mert ájfón.

2023. okt. 13. 17:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem, miért lenne ciki? A nem Pro modellek átlagfelhasználóknak vannak, akiknek a többsége nem is igényli a magasabb képfrissítésű kijelzőt.

És igen, pontosan tudom mi a különbség, 165Hz-es monitort használok, de a Facebookon való görgetéshez, és egyéb ehhez hasonló dolgokhoz nem fontos a 120Hz-es kijelző.

2023. okt. 13. 17:28
 16/19 anonim ***** válasza:
#13 Hidd el,hogy nem tudják😂
2023. okt. 13. 18:10
 17/19 anonim ***** válasza:
#13 Mi az oka annak ,hogy iphone-t vesznek?Az ,hogy iphone
2023. okt. 13. 18:10
 18/19 A kérdező kommentje:

"A nem Pro modellek átlagfelhasználóknak vannak, akiknek a többsége nem is igényli a magasabb képfrissítésű kijelzőt."

De, az a baj, hogy az átlag felhasználó is 120 hz-s telefont használ már, mivel androidosnál már 80 ezertől 120 hz képfrissítés van. Ez az, amit egy átlag felhasználó is észrevesz, ellenben a ProRes, RAW, A17 Pro és társaival. Az van, hogy az Apple olyan alapvető dolgokkal akarja a felhasználóit elválasztani a pro és a sima modelltől, ami amúgy egyáltalán nem pro sehol se, csak náluk. Ők úgy akarják eladni a 120 hz-t, mintha ez egy kiváltság volna, és csak a pro-k érdemlik meg, miközben ez standard akármelyik más gyártónál manapság. Tudom, ők voltak azok, akik még akkor is 250 ezret elkértek egy IPS kijelzős telefonért, amikor már az utolsó kuka gyártó is Amoled kijelzős telefont gyártott, és próbálták az Amoledet innovációként eladni.

2023. okt. 13. 19:23
 19/19 anonim ***** válasza:
62%
18. Akkor nem kell megvenni. Ilyen egyszerű. Vegyél mást.
2023. okt. 13. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!