Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A szolgáltató módosíthatja...

A szolgáltató módosíthatja egy szerződött szolgáltatás árát?

Figyelt kérdés
2022-ben kötöttem előfizetést a Telekomnál. Konkrétan egy 10-essel drágább lett azóta, mióta megkötöttem. Én eddig úgy tudtam, hogy azért szerződünk, mert akkor annyiért kapom meg tőlük a szolgáltatást a 2 éves hűségidő alatt. Nyilván én kevesebbet nem fizethetek, mert vállaltam a költést, de ők kérhetnek ugyan azért többet a szerződés ideje alatt? Nem volt még kedvem áttanulmányozni a többszáz oldalas szerződést, csak érdekelne hogy valaki jár-e hasonló cipőben...
2023. szept. 9. 14:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

én is így jártam hűségidő alatt a Vodával...

Bármit megtehetnek, minden jogi kiskaput lezárnak irányodból, ők védve vannak. Az EU év elején elfogadott egy törvényt, hogy árkorrekciózhatnak. Persze a te béredet nem kell senkinek sem korrekcióznia. Ennyit az EU-ról...

2023. szept. 9. 22:14
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

Hűségidő alatt nincs módosítás.

Kivéve most az inflációkövető cuccra engedélyeztek minden emelést.

2023. szept. 10. 00:46
 13/24 anonim ***** válasza:

Az inflációkövető emelés lehetőséget az ÖSSZES szolgáltató kihasználta.

Viszont erről fél évvel előre tájékoztatást küldtek (ÁSZF változás)

ÁSZF módosítás esetén pedig (ha jól tudom), 8 napon belül felmondhatod a szerződést mindenféle jogi következmény nélkül (ha van készülék is, akkor a listaár és a már kifizetett részlet különbözetét egyben kiszámlázzák, de kötbér ilyen esetben nincs)

Ha ezt nem tetted meg, azzal elfogadtad a módosításokat.

Utólagos reklamációra nincs lehetőség.

2023. szept. 10. 07:58
 14/24 Szirty ***** válasza:

"A szerződés nehogy már több száz oldal legyen!!"

Csak a 2. számú melléklet 214 oldal.

[link]

Az 5/a melléklet további 50 oldal.

[link]

Az ASZF törzsrésze (mellékletek nélkül) pedig 680 oldal

[link]

És ki tudja még mennyi további melléklet van...

2023. szept. 10. 08:17
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

"ÁSZF módosítás esetén pedig (ha jól tudom), 8 napon belül felmondhatod a szerződést mindenféle jogi következmény nélkül (ha van készülék is, akkor a listaár és a már kifizetett részlet különbözetét egyben kiszámlázzák, de kötbér ilyen esetben nincs)"

Rosszul tudod!

Díjkorrekció esetén ez nem így van, az emelésre való hivatkozással nem mondhatod fel a hűségidős szerződésed kötbér keletkezése nélkül.

Én végigjártam ezt. Pont ezért inkorrekt az egész, mert az egyik fél bármit megtehet a másik meg csak annyit hogy fizet. Európa, 2023!!!

2023. szept. 10. 09:42
 16/24 anonim ***** válasza:
#15 A Telekom oldalán ki is volt írva az általam említett információ. Tavaly októberben vagy novemberben módosult az ÁSZF, melyben benne foglalták azt is, hogy 2023 márciustól átlagosan 14%-kal emelkednek az árak. És igen, az ÁSZF változásra hivatkozva annak kiadásától számított x napon belül (tehát tavaly október/novemberben) probléma nélkül lemondható volt az előfizetés (Tapasztalat!)
2023. szept. 10. 11:32
 17/24 Szirty ***** válasza:
79%

Visszatérve tehát az eredeti kérdésre:

"A szolgáltató módosíthatja egy szerződött szolgáltatás árát?"

Igen.

2023. szept. 10. 11:50
 18/24 anonim ***** válasza:
És még mindig nem derült ki, miféle csodaszerződés az, ami egyszer csak 10 ezerrel drágább lett.
2023. szept. 10. 13:53
 19/24 anonim ***** válasza:

"És igen, az ÁSZF változásra hivatkozva annak kiadásától számított x napon belül (tehát tavaly október/novemberben) probléma nélkül lemondható volt az előfizetés"

Ha nincs hűségidőd, akkor igaz.

2023. szept. 10. 14:08
 20/24 anonim ***** válasza:
42%

"Ennyit az EU-ról..."

Az eutól kapod a fizetésed te idióta?

2023. szept. 10. 14:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!