Megéri hosszútávra még iPhone 12 pro-t venni?
A sima 13 és 14 szinte ugyanaz hardverileg. A 12 Pro nem lehet ezeknél jobb, a kamerája bizonyos esetekben felülmúlja 13-at, de nem minden esetben.
3 év múlva a 12-es széria 6 éves lesz, használható mobil lesz, de akkor már nem lesz “csúcsmobil”, ahogy már most vannak újabb szériák.
Egyik telefon sem éri meg, mert mindenhogy bukta van, a kérdés mennyi pénzt akarsz belefektetni. Ha veszel 600E-ért egy újat 3 év múlva kb 350E Ft bukóval el tudod adni, ha most veszel használtat 250E-ért, 2 év után 80-ért kb eladható. Itt nincs akkora bukta, de nem is volt új mobilod.
Megéri, azért nem mondható még idősnek a 12-es széria sem, és ahogy leírta az 1-es válaszoló is, még 4 évig fog kapni frissítéseket.
Egy 12 Pro Max tulajdonos
Nem mondom, hogy rossz vétel lenne, de az üzemideje még újonnan sem volt túl acélos. Ha ez nem zavar, akkor egy jó telefon lesz.
Én is hasonló dilemmában voltam: 240 ezer forint körül tudtam volna venni nagyon jó állapotú 12 Prot, 257 ezerért viszont már ott volt a vadiúj 13, így inkább utóbbi mellett döntöttem.
"257 ezerért viszont már ott volt a vadiúj 13,"
Honnan vetted? Sufni gsm boltokban is 260 körül indul, normál helyen meg 290ről.
Innen, most éppen 261 ezer (szállitás +1000 Budapesten belül, +3000 vidékre). Nekem jobban megérte egy jobb üzemidejű, újabb, bontatlan készülék, mint egy lutri vétel majdnem ugyanannyiért egy olyan telefonért, ami az általam gyengének tartott XR-üzemidőt aligha túlszárnyalja. A Pro funkciókra pedig nincs szükségem, legalábbis nem annyira, hogy olyan alapvető dolgokról mondjak le, mint a megfelelő üzemidő.
Ha jól emlékszem, akkor adásvételi szerződést adnak, legalábbis formailag úgy néz ki a számla.
A ki tudja milyen garancia pedig egészen konkrétan Apple gyári garancia.
A használt 12 Prohoz viszont az égvilágon semmilyen garanciát nem fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!