Melyik telefonban van a legmegbízhatóbb, legerősebb, legpontosabb gps?
Autós Foodora futár vagyok Budapesten, főállásban még csak 4 hónapja. Xiaomi redmi note 11 128Gb telóm van. Google térképet használok, néha wazet.
Sokszor elindulok az irányba amit a gps javasolt, erre úgy csinál mintha a másik irányba indultam volna és újratervez. 15 másodperc múlva mondja a jó utat vagy mégegy zagyvaságot. Ezalatt Budapesten már lehet 3-szor is kanyarodnom kellett valamerre. Nagy a terület, nem ismerek fejből minden kanyart.
Nem csak a gps modullal lehet a baj. Ha nagyon bekattan segít az újraindítás, néha az is ha leveszem töltőről és ki-be kapcsolom a gps-t. Gondolom a hardwaret (4gb ram + 2 gb ram ami a tárhelyből lett hozzábuherálva) leterheli hogy a térkép és a Foodoradriver is használja a gps-t. Az mindenesetre biztos hogy lehetne pontosabb és erről nem sok infót találok. Lehet az sem segít hogy a mostani telefontartón szinte teljesen függőlegesen tartja. Így nem tudja merre áll a kocsi, bár abból kitalálhatná hogy merre haladok. Még az igazi telefon tartót sem találtam meg mindegyiknek van valami bugja, leeseik vagy nem tartja jól a telefont stb...
A google térképet jobban szeretem. Meg tudom nézni steetwevn hogy fog kinézni a végcél, egy kattintással odébb tudom tenni a címet egy jobban parkolható helyre, sokkal pontosabb, több hely rajta van. Viszont a waze kevesebbet hibázik (ritkábban mondja azt hogy épp egy párhuzamos utcában haladok az ellenkező irányba).
Lehet hogy melegszik is, bár mióta a ventire és nem az ablakba rakom ezt nem írja. Az átlátszó tok nem segít a melegedésen de csak ilyet találtam ami igazán jól védi az eséstől (baromi vastag és puha szilikon tok a sarkoknál nagy bumszlikkal.
Mindenféléket írnak a telefonokról, de a gps modulokról nem sok infót találtam.
Attól félek hogy veszek egy méregdrága telefont és ugyanezeket a problémákat fogja produkàlni. Tesztelnek valahol kifejezetten telefon gps-t? Akár angolul.
Jah és az üzemidő nem olyan fontos. Mindig ezt írják a futár telefonokkal kapcsolatban. A mostaninak nagy az akkuja de semmi szükség rá. Jobban örülnék ha jól működne töltőről is.
Előre is köszi. Már ha bárkinek lesz hozzáfűzni valója.
Mielőtt kidobod, tedd fel azt az appot és nézd meg úgy is. Segít stabilizálni a gps adatfolyamot.
És a gps vétellel kapcsolatos appoknál vedd ki az akkukímélést, legyen "no restriction".
Nekem a szélvédőn sosem téved.
De ha bent van az ülésen, akkor már nem annyira jó.
A pontossághoz feltétel a jó műholdas vétel.
Egy régi telefonomhoz volt egy bluetooth-os gps vevőm, azzal sosem volt gond, mindig az ablakban volt és minden műholdat látott.
Köszi a választ.
A bluetoot gps vevő nagyon jól hangzik. Szerintem jó megoldás lehet. Nem nagyon találok hasonlót de még keresgélek ha lejárt a műszakom. Meg tudnád mondani a készülék nevét, márkáját?
Sajnos nyáron nem tudtam a szélvédőhöz tenni mert durván melegedett. Lassan eljön az idő hogy kipróbálhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!