Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Életveszélyesek a mobiltelefonok?

Életveszélyesek a mobiltelefonok?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm beszélte, hogy akkora hülye volt, hogy mérgében a samsung galaxy A53 telefonját teljes erővel a konyhába a földhöz vágta a kő járólaphoz. Nem volt rajta tok csak üvegfólia. Nem ment teljesen szét, felvette mégegyszer földhözvágta és akkor roncsolódott össze. Egy jó 10 perc múlva ömlött a széttört telefonból a füst, rettentően füstölt és az egész konyhába nem lehetett semmit látni, gyorsan egy labor vizet ráborított, így oltotta el. Még jó, hogy időben elöltöltős, nem gyulladt ki a lakás, semmi nem lett.

Ezekszerint a mobiltelefonok életveszélyesek, tüzet is okozhatnak?

2023. aug. 10. 14:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem rendeltetésszerűen van használva, úgy szinte minden lehet baleset/életveszélyes.
2023. aug. 10. 14:53
 2/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem a telefon életveszélyes hanem az akinek ilyen düh kitörései vannak.
2023. aug. 10. 14:56
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

A gáztüzhelyek is életveszélyesek, ha valaki átvágja a gázcsövet, és utána villanyt kapcsol

A porszívó is életveszélyes, ha elvágod a vezetéket és megfogod a két végét.

A takarítószerek is életveszélyesek, ha megiszod öket

A listát a végtelenségig lehetne folytatni, majdnem minden LEHET életveszélyes, ha nem szabályosan használják.

Ha meg valaki düköngö örült, ott nem a készülék, hanem az a valaki az, aki tényleg veszélyes!

2023. aug. 10. 15:06
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Az akkumulátorok durva behatás esetén tűzveszélyesek lehetnek, ilyen alapon minden az, amiben van... Viszonylag kevesen haltak meg eddig ilyen miatt... (töltés közben más)
2023. aug. 10. 15:08
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem a mobiltelefon a közveszélyes.

Az akku lett zárlatos, az füstölt.

2023. aug. 10. 15:09
 6/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az akkuban gyúlékony elektrolit van, ami a zárlat hatására be is gyullad és heves reakcióban felizzik az egész, lefüstöl.

Egy 18650 cellát én is elintéztem zárlattal, azóta tudom, hogy ez tényleg nem viccel.

Youtube videók is vannak ilyen Li-ion tüzekről.

2023. aug. 10. 15:11
 7/27 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Ütés hatására zárlatos lett az aksi.

Egy egyszerű villa is életveszélyes lehet, ha valakibe belevágod.

Van baj…

2023. aug. 10. 15:14
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősöd egy gyökér
2023. aug. 10. 15:16
 9/27 anonim ***** válasza:
35%
Miert??? Ha szar adja el es vegyen egy ujat
2023. aug. 10. 15:23
 10/27 A kérdező kommentje:
Most azt a részét hagyjuk, hogy őrült módjára viselkedett az ismerősöm. Családi ok, azt mondta az asszonnyal nagyon összeveszett. Ezért verte szét a telóját. Az ő baja, egy 150 ezres készüléket földhözvert. Én is elítélem ezt a viselkedést. Jó, hogy időben észrevette, kapcsolt és egy lavor vízzel gyorsan leöntötte és kiszellőztetett, nem lett semmi baj, tűzeset, ilyesmi. Csak egy barátomnak ezt elmondtam és beletette a fülembe a bogarat, mert azt mondta, hogy ha már a telefon füstölésénél tartunk, akkor kigyulladhat magától is egy okostelefon, nem muszáj, hogy erős ütés érje. Kigyulladhat töltés közben, azt mondta volt olyan, hogy az asztalon volt egy okostelefon normál állapotban és szénnéégett. Én meg kicsit félek azóta. Ezért tettem fel a kérdést. Nekem is samsung galaxy van, csak nekem A14, ami idén jött ki új.
2023. aug. 10. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!